Gernot Trauner

Gernot Trauner is door Feyenoord gehaald als vervanger van Eric Botteghin. De ervaren verdediger kwam over van LASK voor een bedrag boven de één miljoen euro. Trauner is een speler die past in het systeem van Arne Slot en in Oostenrijk gewend is om met hoge druk te voetballen.

Trauner is op 25 maart 1992 geboren in Linz en debuteerde in oktober 2018 in het Oostenrijks voetbalelftal. De verdediger is een rechtspoot en staat tot juni 2025 onder contract bij de Rotterdamse club. Naast LASK speelde hij ook ruim 100 wedstrijden voor SV Ried. Feyenoord is zijn eerste club buiten Oostenrijk.

''Het was geen gemakkelijke keuze om LASK te verlaten, maar na mijn eerste kennismaking met de stad Rotterdam en de club Feyenoord werd het me een stuk makkelijker gemaakt. Door mijn kennismaking met de trainer werd ik alleen nog maar enthousiaster, want ik pas denk ik bij de manier van spelen die hij voor ogen heeft.''

Trauner werd door de spelers en supporters van Feyenoord al direct goed ontvangen. Bryan Linssen noemde hem zelfs na de uitwedstrijd voor de grap onze 'kale kletser'. "Ik weet niet precies wat het betekent, maar ik denk dat het iets met mijn haar te maken heeft", lachte de Oostenrijker wanneer er gevraagd werd of hij weet wat het betekent.

De verdediger is door zijn solide spel al snel uitgegroeid tot een van de populairste spelers van Feyenoord. De Oostenrijker kan dan ook niet meer anoniem door Rotterdam lopen.  ''Iedereen is heel vriendelijk geweest, maar je zit natuurlijk niet altijd te wachten op zulke toenaderingen, dus was het prettig om uiteindelijk een beetje buiten het centrum te gaan wonen.''

Gernot Trauner Nieuws

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties