"In alles is Sinisterra de sleutel voor Feyenoord"

"In alles is Sinisterra de sleutel voor Feyenoord"

Luis Sinisterra bevestigde zondag met zijn hoofdrol tegen FC Utrecht nog maar eens hoe belangrijk hij voor Feyenoord is. Met het belangrijke tweeluik tegen Olympique Marseille in aantocht zijn alle ogen gericht op de Colombiaanse aanvaller. Dat was althans het geval in de AD Voetbal Podcast.

"Ik denk dat Sinisterra de sleutel is", trapte Maarten Wijffels af. Hij doelde op zowel de strijd om plek drie als de Conference League. "Hij mag gewoon niet ontbreken, hij is de sleutelspeler. Feyenoord hoeft ook niet sprankelend te spelen, want hij kan het voor je doen. Dat is leuk om te zien in deze fase van het seizoen."

Feyenoord-watcher Mikos Gouka onderschreef dat. "Als een wedstrijd op slot zit, is hij de enige speler die uit het niets iets kan creëren. Dat deed hij nu, maar hij heeft het al heel vaak gedaan. Slot heeft eigenlijk maar één zo'n speler. Nelson heeft het ook wel, maar in iets mindere mate. Hij koppelt er minder rendement aan."

Marseille
In welke rol Sinisterra belangrijk kan zijn, hangt volgens Gouka af van het strijdplan van Marseille. De journalist verdiepte zich de afgelopen weken in de club en zag twee varianten. "Ik ben er gisteren geweest, toen speelden ze heel hoog. Dan kan het best wat opleveren om ballen de diepte in te spelen met Sinisterra en Nelson."

"Maar ik ben benieuwd of Sampaoli (trainer van Marseille, red.) dat in De Kuip, met die volle orkaankracht van de tribunes tegen zich, ook aandurft. Anders haalt hij zijn tactiek van tegen Paris Saint-Germain uit de kast, met een meer verdedigende opstelling. Als hij het wel aandurft, zal Feyenoord onder druk worden gezet. Dat zijn ze niet zo gewend, maar ook dan hebben ze de wapens om eruit te komen. Het worden echt twee heel interessante wedstrijden. En inderdaad: als Feyenoord door wil komen, moeten ze twee keer een heel goede Sinisterra hebben."

Lees meer over
Luis Sinisterra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties