Marseille heeft gespaarde spelers toch nodig voor nipte zege

Marseille heeft gespaarde spelers toch nodig voor nipte zege

Olympique Marseille kende een soortgelijke generale repetitie als Feyenoord voor de eerste Conference League-ontmoeting tussen beide clubs. Waar de Rotterdammers met moeite wonnen van FC Utrecht, deed Marseille dat op bezoek bij Stade de Reims. Invaller Gerson maakte zeven minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd.

De Braziliaanse matchwinner is normaal vaste kracht bij Marseille, maar kreeg in aanloop naar het bezoek aan De Kuip rust van trainer Jorge Sampaoli. Hij was niet de enige. Ook verdediger Duje Caleta-Car en - waarschijnlijk de bekendste naam - aanvaller Dimitri Payet stonden niet aan de aftrap. Het gaf in ieder geval aan dat Marseille de Conference League bloedserieus neemt. Het is de enige prijs die het dit seizoen kan winnen, nadat koploper PSG zich dit weekend al tot landskampioen kroonde. Marseille knokt intussen om plek twee in handen te houden, want alleen die plek geeft verder recht op rechtstreekse Champions League-deelname.

Toch bleek Marseille de spelers die aanvankelijk rust kregen nodig te hebben om Reims te verslaan. In de eerste helft had de ploeg liefst 74% van het balbezit, maar creëerde het daar amper iets mee. Met het inbrengen van Payet en Gerson in de rust veranderde dat spelbeeld iets, al zou het pas tot minuut 83 duren tot laatstgenoemde de ban wist te breken. Dat deed hij wel bijzonder fraai: de middenvelder ontving de bal van Payet, stuurde zijn tegenstander het bos in en schoot in de verre hoek binnen.

Zo hield Marseille het gat met nummer drie Stade Rennais op zes punten en werkt de ploeg - net als Feyenoord - met een goed gevoel af naar het tweeluik in de halve finale. Waar de Rotterdammers tussen die twee wedstrijden door op bezoek gaan bij Fortuna Sittard, wacht voor Marseille zondag de 'derby' tegen Olympique Lyon. Eerst zijn alle ogen dus echter gericht op de kraker in De Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties