De Statistieken: Geertruida en Senesi uitblinkers bij oppermachtig Feyenoord

De Statistieken: Geertruida en Senesi uitblinkers bij oppermachtig Feyenoord

Feyenoord won zondag met 1-3 bij Fortuna Sittard, maar die score had nog veel hoger op kunnen lopen. Dat de Rotterdammers zo oppermachtig waren, werd ook door de statistieken bevestigd. Daarnaast in deze rubriek ook aandacht voor de optredens van Lutsharel Geertruida en Marcos Senesi.

Een makkelijke middag voor Feyenoord, die uiteindelijk te weinig doelpunten opleverde. Dat was na afloop het verhaal van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De statistieken daarachter: Feyenoord had 59% van het balbezit en was goed voor 21 doelpogingen, waarvan 9 op doel. Liefst 11 van die pogingen werden door SofaScore bestempeld als 'grote kans'. Fortuna kwam nog tot 15 doelpogingen, maar slechts 3 op doel en 0 grote kansen. Het leverde Feyenoord 4,51 xG* op (exclusief de penalty), waarmee de cijfers inderdaad bewijzen dat de Rotterdammers zichzelf met drie goals nog tekort hebben gedaan. Fortuna Sittard creëerde 0,85 xG.

*Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan. Cijfers afkomstig van EredivisiePlots

Geertruida
Man van de wedstrijd was uiteraard Lutsharel Geertruida. De rechtsback scoorde 2 keer uit een totaal van 3 schoten (2 op doel, 1 mis) en was na Gernot Trauner (93%, 52 uit 57 passes kwamen aan) en Patrik Wålemark (92%, 11 uit 12) de meest nauwkeurige passer. 42 van zijn 46 passes kwamen aan, een nauwkeurigheidspercentage van 91%. Daarbij zaten 2 sleutelpasses en 4 lange ballen (uit 6 pogingen). Verder won Geertruida 6 van zijn 9 duels en was hij goed voor 1 clearance, 1 geblokt schot en 4 succesvolle tackles. Dat laatste deden alleen Reiss Nelson en Marcos Senesi (allebei 5 tackles) beter.

Senesi
Sowieso was Senesi de grote uitblinker in verdedigend opzicht. Naast zijn 5 geslaagde tackles wist hij ook met afstand het vaakst de bal weg te werken. De Argentijn was goed voor liefst 8 clearances, gevolgd door Trauner en Jorrit Hendrix met 2. Ook won hij, samen met Nelson en Fredrik Aursnes, de meeste duels. Voor Senesi en Nelson waren dat er 8 van de 14, voor Aursnes 8 van de 11. Om Senesi's verdedigende cijfers compleet te maken: hij was ook goed voor 2 onderscheppingen.

Senesi was daarnaast met 85 balcontacten ook de man die het vaakst aan de bal was. Hij legde daarbij veel risico in zijn passing. Daardoor bleef zijn passnauwkeurigheid iets achter op zijn ploeggenoten achterin ('slechts' 80% kwam aan, 48 van de 60 passes), maar was hij ook samen met Orkun Kökcü, Nelson en Guus Til de speler met de meeste sleutelpasses (allemaal 3). De Argentijn gaf 12 lange ballen (het meest van alle veldspelers. Ofir Marciano gaf er 19, waarvan er 7 aankwamen) en zag er 5 aankomen. Verder kwam alleen Kökcü tot dit aantal (5 uit 9).

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Marcos Senesi De Statistieken
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties