Ochtendjournaal: Des te knapper hoe Feyenoord voor de dag kwam

Ochtendjournaal: Des te knapper hoe Feyenoord voor de dag kwam

Feyenoord heeft de laatste horde op weg naar de return van de halve finale van de Conference League in Marseille met succes genomen. Fortuna Sittard werd met 1-3 verslagen. De kranten waren de volgende ochtend onder de indruk van hoe professioneel Feyenoord het duel heeft aangepakt.

De Telegraaf zag hoe in Sittard 'precies het scenario dat Slot voor ogen had' werkelijkheid werd. Feyenoord stond al snel op een 0-2 voorsprong en voegde daar kort na rust ook de 0-3 aan toe. "Dit was ook de reden waarom hij met dezelfde elf namen begon als afgelopen donderdag in De Kuip. Dit elftal staat als een huis en zal ook donderdag wel de voorkeur krijgen. Hoe eerder er in Limburg een mooie voorsprong zou zijn, hoe eerder hij rust kon geven aan een aantal bepalende spelers."

Dat terwijl Slot de wedstrijd eigenlijk het liefst verplaatst had zien worden om zich volledig te focussen op de cruciale return tegen Olympique Marseille. "Juist dat maakte het des te knapper hoe Feyenoord gisteren voor de dag kwam in Limburg, in duel met een ploeg die strijdt tegen degradatie", stelde het Algemeen Dagblad. "De club had de wedstrijd liever uitgesteld gezien, juist in de eindfase van het seizoen. Opgeteld speelde Feyenoord dit seizoen al een kleine vijftig wedstrijden, nota bene met een nogal krappe selectie."

"Maar op het veld was daar vanaf de eerste minuten vrijwel niets van terug te zien. Ogenschijnlijk achteloos creëerde de Rotterdamse ploeg binnen een uur een serie van kansen, leidend tot een 0-2 voorsprong bij rust. Een voorsprong die nog vele malen hoger had moeten uitvallen." Dat laatste is door Slot benoemd, al ligt de focus al snel bij de allesbeslissende wedstrijd van donderdag. "Feyenoord tracht op weg naar de kraker vooral de gebruikelijke dingen te doen: de opwinding rondom de wedstrijd is op zichzelf al groot genoeg."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties