Slot: "Tevreden over het spel, maar niet over hoe ze er in de rust bij zaten"

Slot: "Tevreden over het spel, maar niet over hoe ze er in de rust bij zaten"

Trainer Arne Slot had met zijn Feyenoord twee missies in Sittard. Ten eerste moesten er uiteraard drie punten worden gepakt en daarnaast moest dat in aanloop naar de return tegen Marseille ook zonder kleerscheuren gebeuren. "Dat is allebei gelukt", zei de trainer tevreden. "Drie punten en geen averij opgelopen, dus een goede dag voor ons."

In gesprek met ESPN gaf Slot aan tevreden te zijn, maar kaartte hij toch ook de gemiste kansen van zijn ploeg aan. "Ik heb zeventig minuten lang het gevoel gehad dat het niet fout kon gaan. In de eerste helft hadden we al een veel grotere voorsprong dan 0-2 moeten hebben. Ik was ongelofelijk tevreden over hoe ze gespeeld hadden, maar niet over hoe ze er in de rust bij zaten. Ze waren tevreden over hoe ze gespeeld hadden, maar ik merkte weinig de frustratie dat het maar 0-2 stond. Dat pakten ze in de tweede helft uitstekend op."

Ondanks de belangrijke wedstrijd tegen Marseille, lag de focus bij Slots spelers vandaag volledig bij deze wedstrijd. "Ergens verbaast dat me niet, omdat ze dat al het hele seizoen doen. Maar ik vond het wel heel knap en heel goed hoe wij deze wedstrijd aangepakt hebben. We waren aan de bal uitermate nauwkeurig, bijna elke aanval werd een kans en zonder bal kregen we het voor elkaar om ze af te jagen en tot fouten te dwingen. Het was een heel goede eerste helft van ons. Dat heeft me niet verbaasd, want het is niet de eerste keer dat ze dat lieten zien."

Wissels
Na de 0-3 van Reiss Nelson zag Slot ook gelegenheid om enkele wissels door te voeren. "Van tevoren wisten Kökcü en Sinisterra dat ze sowieso niet langer dan een uur zouden spelen", vertelde hij. "Bij Guus was het duidelijk dat hij geen negentig kon halen, omdat hij van een blessure terugkomt. Marcos ging er helemaal aan het eind (over een eventuele blessure bij de Argentijn ging het niet, red.) en bij Cyriel zag je ook wel dat de energie er een beetje uit was. Dan heb je met Bryan een uitstekende vervanger."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties