Huurlingen: Wålemark beëindigt doelpuntendroogte met twee knappe goals

Huurlingen: Wålemark beëindigt doelpuntendroogte met twee knappe goals

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week waren Patrik Wålemark en Ilias Sebaoui trefzeker, terwijl Tidjany Touré met een rode kaart juist een slecht weekend kende.

sc Heerenveen - FC Utrecht 2-3
Patrik Wålemark: Invaller, 33 minuten (2 goals)
Patrik Wålemark had zondagavond bijna een heldenrol te pakken voor sc Heerenveen. De Zweed kwam bij een achterstand in de ploeg om voor doelpunten te zorgen en deed dat ook. Zijn eerste was de mooiste, waarbij hij van afstand met een volley de doelman passeerde. Even later was het opnieuw raak toen hij een te korte terugspeelbal keurig afstrafte. De goals kwamen echter net te laat voor een resultaat: Heerenveen verloor met 2-3. Wel maakte Wålemark een einde aan zijn doelpuntendroogte sinds 7 oktober.

Vitesse - NEC 0-3
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Ramon Hendriks kreeg met Vitesse de zoveelste klap te verwerken. De ploeg verloor in eigen huis met 0-3 van aartsrivaal NEC en zakte daardoor naar de laatste plaats. Hendriks zelf kon aan de tegengoals weinig doen, maar beleefde dus toch weer een pijnlijk weekend.

PEC Zwolle - Excelsior 2-1
Mimeirhel Benita: Invaller, 26 minuten
Door afwezigheid van enkele concurrenten was Mimeirhel Benita de afgelopen weken basisspeler bij Excelsior, maar de back moest zaterdag weer op de bank plaatsnemen. Wel kwam hij een klein halfuur voor tijd in de ploeg bij een stand van 1-0 voor tegenstander PEC Zwolle. Benita kende echter geen sterke invalbeurt en Excelsior verloor de wedstrijd met 2-1.

FC Dordrecht - De Graafschap 2-1
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten (1 goal)
Shiloh 't Zand: Basis, 88 minuten
Korede Osundina: Invaller, 45 minuten
Antef Tsoungui: Geblesseerd
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Vrijdagavond stond FC Dordrecht tegen De Graafschap op het programma, wat betekende dat bijna iedere Feyenoord-huurling in de Keuken Kampioen Divisie deze wedstrijd in actie kwam. De enige uitzondering was Antef Tsoungui, die vanwege een enkelblessure een paar weken moet toekijken. Het duurde slechts acht minuten voor Ilias Sebaoui de Feyenoorder aan de andere kant, Thijs Jansen, wist te passeren. De linksbuiten krulde de bal op schitterende wijze via de paal binnen. Sowieso was het bij vlagen druk voor de goal van Jansen. Toen hij na rust ook geen antwoord had op een schot van Mathis Suray, was de eindstand van 2-1 bereikt. Zo zette FC Dordrecht De Graafschap, een directe concurrent in de strijd om promotie, op vijf punten achterstand.

Rio Ave - Gil Vicente 3-0
Tidjany Touré: Basis, 61 minuten (rode kaart)
Tidjany Touré benadeelde zijn ploeg dit weekend in de toch al lastige wedstrijd tegen Rio Ave. In een duel raakte hij weliswaar de bal, maar zette hij vervolgens zijn voet op de enkel van zijn tegenstander. Nadat hij eerder al tegen geel was aangelopen, betekende deze tweede gele kaart dus dat hij na een uur al moest vertrekken. Zonder Touré liep de 2-0 achterstand nog op tot 3-0.

RB Salzburg - Rapid Wien 1-1
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten (gele kaart)
Rapid Wien tekende dit weekend dankzij een late penalty voor een 1-1 gelijkspel tegen koploper RB Salzburg. Dat deed de ploeg met Neraysho Kasanwirjo in de basis, nadat de verdediger de laatste twee competitieduels slechts kort mocht invallen. De volgende wedstrijd hoeft hij echter niet op speeltijd te rekenen: in de slotfase kreeg hij geel voor tijdrekken, waarmee hij geschorst is voor het duel tegen Austria Klagenfurt.

Overig
Marcus Pedersen deed door een blessure niet mee bij Sassuolo. Bij Boca Juniors zat Ezequiel Bullaude wederom niet bij de wedstrijdselectie.

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties