Patrik Wålemark

Feyenoord heeft op 14 januari 2022 een akkoord weten te bereiken met BK Häcken over Patrik Wålemark. De Zweed speelde eerder voor Qviding FIF. De club zag hem in 2018 vertrekken naar BK Häcken. Bij de Zweedse club maakte hij zijn debuut in het profvoetbal.

Wålemark is een linkspoot die het liefst als rechtsbuiten speelt. De aanvaller kan ook uit de voeten op het middenveld. Wålemark speelde in totaal 50 wedstrijden in de Zweedse competitie Allsvenskan. Daarin wist hij twaalf keer te scoren.

Transfersom Wålemark

Feyenoord heeft BK Häcken miljoenen betaald om Wålemark over te nemen. De Rotterdammers betaalden een bedrag van 3.25 miljoen euro. Ook kan de transfersom nog oplopen tot 4.25 miljoen euro door middel van bonussen. De Zweedse club is er ook in geslaagd om een doorverkooppercentage van 15% te bedingen in het contract. Feyenoord heeft een overeenkomst met Wålemark bereikt voor 4.5 seizoenen.

''De club is met deze deal bijzonder tevreden'', reageerde journalist Josip Ladan op zijn transfer naar Feyenoord. ''Het is de grootste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis en dat geeft aan dat de jeugdopleiding van de club goed functioneert. Häcken moet het hebben van talentontwikkeling en verkoopt normaal gesproken vrijwel alleen Afrikaanse spelers.''

Rugnummer 23

Patrik Wålemark is op 17 januari 2022 door Feyenoord voorgesteld aan de pers. De Zweed tekende een contract tot medio 2026.  Wålemark gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 23. Het nummer was vrijgekomen na de verhuur van Aliou Baldé.

Officieuze debuut

Wålemark heeft op 27 januari 2022 zijn officieuze debuut gemaakt voor Feyenoord. De aanvaller begon in de besloten oefenwedstrijd tegen Vitesse op Varkenoord in de basis. De Zweed kende en droomstart en was al na vier minuten trefzeker op aangeven van Jens Toornstra. Vlak voor rust maakte Wålemark ook nog de 4-2 in de 6-2 gewonnen wedstrijd.