'Feyenoord wil niet verder met Wålemark'

'Feyenoord wil niet verder met Wålemark'

Feyenoord neemt deze zomer mogelijk afscheid van Patrik Wålemark. De 22-jarige Zweed kon de verwachtingen in De Kuip vooralsnog niet waarmaken en werd afgelopen seizoen verhuurd aan sc Heerenveen. Volgens het Zweedse Fotbolldirekt hoeft Wålemark ook niet op een nieuwe kans bij Feyenoord te rekenen.

"Na de vakantie keer ik terug in Rotterdam", vertelde Wålemark na de laatste wedstrijd van dit seizoen aan RTV Rijnmond. "Dan sluit ik aan bij de voorbereiding en vanaf daar zien we wel verder." Het is echter nog maar de vraag of hij überhaupt de kans krijgt om zich aan de nieuwe trainer te bewijzen. Volgens het Zweedse medium weet Feyenoord nu al dat het niet met Wålemark door wil.

In januari 2022 kwam Wålemark voor 3,5 miljoen euro over van het Zweedse BK Häcken. De verwachtingen waren hoog, maar vooral fysiek kon Wålemark maar moeilijk aanhaken. In anderhalf seizoen kwam hij tot 36 optredens voor Feyenoord, waarin hij 3 keer scoorde en 3 assists afleverde. In zijn huurperiode bij Heerenveen waren die cijfers iets beter (24 duels, 3 goals, 4 assists), maar maakte hij geen enkele keer de 90 minuten vol.

Wålemark ligt bij Feyenoord nog vast tot de zomer van 2026. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij op dit moment nog een marktwaarde van 2,5 miljoen euro.

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties