Feyenoord boekte dit seizoen meeste Europese zeges van alle clubs in Europa

Feyenoord boekte dit seizoen meeste Europese zeges van alle clubs in Europa

Olympique Marseille is morgenavond de laatste horde voor de finale in Tirana. De Rotterdammers moeten in Stade Vélodrome een 3-2 voorsprong zien vast te houden. Dat de ploeg van Arne Slot in topvorm verkeert in Europa, is in ieder geval zeker.

Feyenoord is namelijk de club met de meeste zeges in Europees verband dit seizoen. In Europa werd al twaalf keer gewonnen: meer dan welke ploeg dan ook. De Rotterdammers verloren überhaupt maar één keer in de Conference League: 3-1 op bezoek bij IF Elfsborg, toen de heenwedstrijd al met 5-0 werd gewonnen.

FK Bodø/Glimt eindigt op de tweede plaats met elf zeges. FC Kopenhagen en Liverpool wonnen tien wedstrijden, terwijl LASK Linz, FC Basel, Dinamo Zagreb en FC Sheriff negen keer aan het langste eind trokken. Omdat, behalve Liverpool, alle andere clubs al zijn uitgeschakeld eindigt Feyenoord sowieso als ploeg met de meeste zeges in Europees verband.

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties