Slot: ''Had in Kosovo niet verwacht dat we deze donderdag nog Europees zouden spelen''

Slot: ''Had in Kosovo niet verwacht dat we deze donderdag nog Europees zouden spelen''

De wedstrijd tegen Olympique Marseille van morgenavond wordt de grootste uit de carrières van de spelers en staf van Feyenoord. Dat gaf trainer Arne Slot aan in de perskamer van Stade Vélodrome.

De oefenmeester is niet bang voor een heksenketel. ''De wedstrijd wordt op het veld beslist, we moeten veel keuzes maken, daar moet ik de spelers op voorbereiden. Niet op de sfeer in het stadion, dat zijn ze namelijk gewend'', begon Slot aan op de persconferentie. De trainer kijkt uit naar morgen. ''Ik heb met AZ weleens bij Napoli en Manchester United gespeeld, in ook geen kleine stadions, maar wat dit bijzonder maakt is dat een halve finale van een Europees toernooi is.''

''We hebben ons negen maanden op wedstrijden als deze voor kunnen bereiden. We hebben de ervaring van al 45 wedstrijden, maar we moeten ons spel op de toppen van ons kunnen uitvoeren om een goed resultaat te halen.'' De trainer werd afgelopen maandag nog gespot bij De Vrienden van Amstel Live. ''Ja, ik ben maandag ook nog bij de Vrienden van Amstel geweest, met de andere leden van de staf. Dat kon prima, al dachten we toen we dat evenement vastlegden niet dat we op deze donderdag nog zouden voetballen. Nee, dat dacht ik ook niet toen we in Pristina aan deze campagne begonnen'', doelt de trainer op de moeizame duels tegen FC Drita.

Manier van spelen

Slot houdt de speelwijze logischerwijs nog geheim. Toch is Feyenoord overal op voorbereid. ''Als we ver moeten terugzakken, hebben we de juiste spelers om toe te slaan in de tegenaanval.'' De trainer weet nog niet niet met wat voor formatie Olympique Marseille morgen gaat spelen. ''Je hebt trainers en clubs waarbij je vrij eenvoudig kan zeggen hoe ze gaan spelen. Deze trainer kan, los van de keuze aan spelers, in veel verschillende formaties spelen.''

''Wat ik wel weet, is dat Marseille graag veel de bal heeft en uitstekend in staat is om zo tot kansen te komen. En bij een betere tegenstander hebben ze heel goed het vermogen om te counteren. Nou, het lijkt wel alsof ik over Feyenoord praat in plaats van over Marseille, want er zijn heel veel gelijkenissen'', aldus Slot.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties