''Als je zijn manier van keepen verandert, haal je zijn kracht weg''

''Als je zijn manier van keepen verandert, haal je zijn kracht weg''

Justin Bijlow was een van de weinige uitblinkers bij Feyenoord in de wedstrijd tegen Vitesse. Met enkele belangrijke reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Voormalig Feyenoord-doelman Joop Hiele was wederom erg onder de indruk van zijn prestaties.

Dat vertelt Hiele in de uitzending van FC Rijnmond. "Ik ben ook in voorgaande uitzendingen altijd positief over hem geweest. Vorige wedstrijd vond ik hem al goed, gisteren weer uitstekend. Hij heeft niet al te veel te doen gehad en die aanvallers van Vitesse zijn samen nog steeds minder dan Berghuis, maar dat neemt niet weg dat hij weer twee, drie verschrikkelijk goede reddingen had. Daarmee hield hij het team wel op de been."

Zoals altijd wanneer het over Bijlow gaat, wordt ook zijn blessuregevoeligheid besproken. "Als je zijn manier van keepen gaat veranderen, heb je ook kans dat je zijn kracht weghaalt", stelt Hiele. "Dat hij niet meer datgene presteert wat hij nu kan. Je moet wel kijken wat hij in bepaalde situaties misschien anders zou kunnen doen, zonder zijn persoonlijkheid als keeper te veranderen. Ik zie wel een paar kleine dingetjes."

"Het belangrijkste voor Justin is om zoveel mogelijk te spelen", vervolgt Hiele. "Je kan nog zo goed trainen, nog zo goed naar statistieken en beelden kijken wat je beter kunt doen, maar het gaat altijd om zoveel mogelijk wedstrijden maken. Deze jongen heeft kwaliteiten. Hij moet gewoon ontzettend veel wedstrijden spelen op een zo hoog mogelijk niveau."

Malacia en Geertruida
Na de wedstrijd tegen Vitesse was Hiele minder te spreken over backs Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida. Hij stelt dat het tweetal vaak verkeerd gepositioneerd stond, waardoor Vitesse er snel uit kon komen. "Ze zeggen fantastische dingen over de backs en aanvallend is het prima, maar ik vind dat ze ook even moeten kijken naar de backs die in Europa hoog aangeschreven staan. Daar kunnen ze beiden nog wat van leren op verdedigend gebied."

Lees meer over
Steven Berghuis Tyrell Malacia Justin Bijlow Vitesse Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties