"Vanaf het begin voelde ik al dat dit team geschiedenis zou schrijven"

"Vanaf het begin voelde ik al dat dit team geschiedenis zou schrijven"

Nu iedereen zijn mening heeft gegeven over de overstap van Arne Slot naar Liverpool FC, het einde van het seizoen nadert en de geruchten over een nieuwe trainer nog even op zich laten wachten, is het direct een stuk rustiger in het nieuws rondom Feyenoord. Alireza Jahanbakhsh en Santiago Gimenez verschenen samen in een uitgebreid interview bij Ziggo Sport en daarin spraken ze over hun goede vriendschap.

"Ik ben vroeg naar Europa gegaan en ik weet hoe belangrijk het is als je de eerste indruk krijgt van de groep en van je teamgenoten", vertelt Jahanbakhsh in gesprek bij het praatprogramma over het opbouwen van een band en het begeleiden van zijn teamgenoten. "Ik probeerde er voor Santi te zijn. Ik wist dat hij uit een andere omgeving kwam en een andere cultuur."

"Ik denk dat het belangrijk is dat als je naar een nieuwe club komt, vooral in Europa, dat je je direct thuis voelt. Want je bent weg van je familie, je vrienden, van de dingen die je gewend bent." Vooral bij de jonge spelers in de selectie is het regelmatig zichtbaar dat Jahanbakhsh voor ze klaarstaat. "Dat probeer ik met de meeste jonge spelers, maar met Santi was het makkelijker omdat hij heel open was. De eerste indruk van ons beiden was heel mooi."

Jahanbakhsh doet dit allemaal vanwege zijn eigen ervaring uit het verleden. Hij vond de overstap naar NEC erg lastig als jonge speler. "Als voorhoedespeler moet er ook een soort verbinding zijn. En die verbinding hadden we op het veld en we probeerden het op het veld, maar ook buiten het veld. Ik was altijd de eerste die naar ze toe ging om ervoor te zorgen dat ze zich goed voelden op en buiten het veld, om ze zo een goed gevoel te geven."

Nieuwe groep
Gimenez is heel blij met de band die hij heeft met Jahanbakhsh. "Toen ik kwam was bijna iedereen nieuw en niemand kende elkaar. Daarom begon gelijk die band te groeien met de trainer en de spelers. In elk team vormen er altijd kleine groepjes. Alleen deze kleine groepjes waren niet zo afgezonderd van elkaar. We waren één grote groep en daarom wonnen we de Eredivisie vorig seizoen. Vanaf het begin voelde ik al een heel sterk gevoel dat dit team geschiedenis zou schrijven."

Hoewel de groep direct goed voelde, vond Gimenez het wel enorm spannend om de stap naar Europa te maken. "Je bent tien uur met het vliegtuig verwijderd van je familie, maar de eerste vlucht was geweldig, want ik zei altijd dat het mijn droom was om in Europa te spelen. Toen had ik de mogelijkheid om te komen. Alles was echt nieuw voor mij. Ik herinner me de eerste training dat ik alles gaf en de volgende dag kon ik niet meer bewegen. Je denkt niet echt na over de angst. Je laat het gewoon gebeuren."

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties