Jahanbakhsh over zijn toekomst: "Het zou leuk zijn om daar te spelen"

Jahanbakhsh over zijn toekomst: "Het zou leuk zijn om daar te spelen"

Alireza Jahanbakhsh zal Feyenoord aan het einde van dit seizoen vermoedelijk gaan verlaten. De Iraniër zijn contract in Rotterdam loopt af en dus zal hij gaan zoeken naar een nieuwe club. Ook Santiago Gimenez maakt kans op een transfer, maar dan moeten clubs wel een flink bedrag overmaken naar Rotterdam.

"De Bundesliga is altijd een van mijn favoriete competities geweest", vertelt Jahanbakhsh in Kick 't Met van Ziggo Sport. "Zoals je zei, Iran had daar veel spelers. Die jongens speelden jarenlang op hoog niveau in de Bundesliga. Toen ik opgroeide, keken we op naar deze jongens in het nationale elftal. Ik hou ook van de Italiaanse competitie. Nu hebben we daar spelers, dus het zou leuk zijn om daar te spelen. Maar je kunt je toekomst nooit voorspellen."

Jahanbakhsh is een speler die al veel heeft meegemaakt in zijn carrière en zelfs de Premier League al heeft behaald. Hij geeft dan ook regelmatig tips aan Gimenez. "We hebben elkaar goed leren kennen en de hele situatie in detail besproken. De Premier League is geweldig. Elke voetballer zou zeggen dat het een droom is om in de Premier League te spelen. Het grootste verschil die ik heb opgemerkt tussen de Eredivisie en Premier League is het tempo. Het tempo is heel belangrijk. Je speelt daar tegen veel meer kwaliteitsspelers."

Ook Gimenez heeft uiteraard ambities in zijn carrière en ook een aantal clubs in zijn hoofd, maar deze wil hij niet hardop uitspreken. "In Spanje spreken ze dezelfde taal. Het komt meer in de buurt van Latijns-Amerikaans. Maar in de Premier League is het beste voetbal ter wereld. Ik heb natuurlijk voorkeuren, maar ik zou ze niet hardop willen zeggen, want dan sluit je deuren."

Aanbieding uit Midden-Oosten
Volgens 1908.nl heeft Jahanbakhsh onlangs een aanbieding gekregen uit 'de zandbak'. In het Midden-Oosten kan hij jaarlijks een bedrag van liefst vijf miljoen dollar verdienen, maar zelf vindt de Iraniër het nog iets te vroeg voor het afbouwen van zijn carrière. Hij kan ook bij Feyenoord blijven voor een aanzienlijke salarisverlaging van 50%, maar dat behoort niet tot de opties.

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties