Jahanbakhsh: "Heel gelukkig dat ik zo'n band met de supporters heb"

Jahanbakhsh: "Heel gelukkig dat ik zo'n band met de supporters heb"

Alireza Jahanbakhsh beleefde zondag een mooie avond tegen PEC Zwolle. Dat begon al voor de wedstrijd, toen hij in het zonnetje werd gezet omdat hij onlangs - bij de 6-0 zege op Ajax - zijn 100e wedstrijd voor Feyenoord speelde. "Toen ik hier kwam, had ik dat nooit gedacht. Gelukkig heb ik mijn 100e mogen spelen in een heel mooie wedstrijden."

Ook tegen PEC Zwolle was een invalbeurt voor Jahanbakhsh weggelegd. Daarbij werd hij, zoals zo vaak, luidkeels toegezongen door het Legioen. "Het maakt me emotioneel", vertelde hij na afloop aan Feyenoord One. "Voor mij is het belangrijk om mijn best te doen voor de club, hard te werken. Ik ben blij dat de mensen dat zo waarderen. Iedere keer dat ik mijn naam hoor vanaf de tribune, krijg ik kippenveel. Ik ben heel gelukkig dat ik zo'n band met de supporters heb."

Hoewel de Iraniër het met minder speelminuten moet doen dan de afgelopen jaren, weet hij nog altijd waar hij belangrijk kan zijn voor Feyenoord. "Ik ben een van de meer ervaren spelers. Als ik inval en het tempo of de energie minder is, probeer ik daarin te pushen. Daarnaast vind het belangrijk om de jongere jongens iedere dag te pushen om beter te worden. Ik heb de afgelopen drie jaar met veel verschillende spelers samengespeeld en altijd probeerde ik met iedereen een goede relatie op te bouwen en binnen de ploeg een goede energie te brengen."

Nog veel luider dan het gezang voor Jahanbakhsh, was dit keer dat voor Arne Slot. De aanvaller werkte al met de trainer samen bij AZ en werd door hem ook benaderd om naar Feyenoord te komen. "Hij was een van de belangrijkste redenen voor die beslissing. Als ik terugkijk op de afgelopen drie jaar, heb ik vooral vorig jaar veel wedstrijden gespeeld, minuten gemaakt en ben ik belangrijk geweest. Dit jaar was dat wat minder, maar met Slot heb ik nog steeds altijd een goede relatie gehad. Ik vind hem de beste trainer van dit land en hij verdient het echt om zo'n grote stap te maken."

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties