MATCHDAY! Feyenoord - De Graafschap

MATCHDAY! Feyenoord - De Graafschap

Feyenoord treft De Graafschap in de 21ste speelronde van de Eredivisie. De Superboeren komen op bezoek in De Kuip, waar om 20:45 uur wordt afgetrapt. In deze voorbeschouwing lees je alles over het zaterdagavondduel.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Feyenoord en De Graafschap elkaar treffen. Eerder deze voetbaljaargang ging het duel op De Vijverberg met 2-0 verloren. Fabian Serrarens en Stef Nijland scoorden op zondag 12 augustus 2018 voor de thuisploeg en Feyenoord eindigde met negen man. Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius kregen beiden twee keer geel en dus een rode kaart.

Teamnieuws
Ridgeciano Haps ontbreekt zaterdagavond in de wedstrijdselectie van Feyenoord voor de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. De linksback maakte onlangs na een lange afwezigheid zijn rentree, maar is door een liesblessure niet fit genoeg om in actie te komen.

De Graafschap-trainer Henk de Jong kende geen optimale voorbereiding op het duel in De Kuip. Hij ontbrak zelf tijdens de laatste trainingen wegens ziekte, terwijl ook de spelers Stef Nijland, Jordy Tutuarima, Javier Vet en Lars Nieuwpoort met griepklachten te maken kregen. Zij ontbreken (waarschijnlijk in De Kuip. Door de afwezigheid van Tutuarima en Vet komen in ieder geval debutant Ruben Ligeon en Frank Olijve in de ploeg.

Trainerstaal
Feyenoord wil zich zaterdagavond van de beste kant laten zien na de 2-1 nederlaag bij Excelsior. ‘Dat we moeten reageren is al vaker zo geweest de laatste jaren,’ erkende Van Bronckhorst. ‘Maar dat moet niet normaal zijn. Als je echt top bent en wilt zijn, zijn wedstrijden als die tegen Excelsior juist de wedstrijden waarin zoiets niet mag gebeuren. Ik wil juist dat we een reeks neerzetten, want dat is de basis voor succes.’

Door de afwezigheid van de zieke De Jong deed assistent-trainer Sandor van der Heide het woord vrijdagmiddag bij De Graafschap. ‘We gaan voor een goed resultaat in Rotterdam, anders kun je beter wat anders gaan doen,’ liet hij optekenen. ‘Ik verwacht dat er op het middenveld van Feyenoord grote gaten zullen vallen. Als we de goede keuzes in balbezit maken, kunnen we gevaarlijk worden. Vooral met de snelheid bij ons in de voorhoede.’

Feyenoord – De Graafschap
Zaterdag 9 februari om 20:45 uur, De Kuip
Scheidsrechter: Lindhout

Laatste ontmoetingen

Thuis
19-03-2016 Feyenoord – De Graafschap 3-1
17-09-2011 Feyenoord – De Graafschap 4-0
22-01-2011 Feyenoord – De Graafschap 0-1
07-12-2008 Feyenoord – De Graafschap 1-3
04-11-2007 Feyenoord – De Graafschap 2-0

Uit
11-08-2018 De Graafschap – Feyenoord 2-0
04-10-2015 De Graafschap – Feyenoord 1-2
25-03-2012 De Graafschap – Feyenoord 0-3
03-10-2010 De Graafschap – Feyenoord 1-1
22-02-2009 De Graafschap – Feyenoord 0-2

Lees meer over
De Kuip Giovanni van Bronckhorst Ridgeciano Haps Eric Botteghin ajax De Graafschap Jan de Jong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties