Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

Het kalenderjaar 2018 nadert zijn einde en dus is het tijd om terug te blikken op het afgelopen voetbaljaar. Vandaag komen in deze vierdelige serie van FR12.nl de maanden juli, augustus en september aan bod. Daarin onder andere transfernieuws, de Johan Cruijff Schaal-winst en de blamages in Zilina en Doetinchem.

Juli

1 | Bijlow genomineerd voor Golden Boy-award
Justin Bijlow is genomineerd voor de Golden Boy-award 2018. Dat meldt Tuttosport, de organisator van de internationale prijs. De lijst van genomineerden telt honderd spelers uit verschillende competities. De grote favoriet voor de titel Golden Boy 2018 is Kylian Mbappé.

1 | Jørgensen na strafschoppen uitgeschakeld op WK
Het WK-avontuur van Nicolai Jørgensen is voorbij. De spits verloor vanavond na strafschoppen van Kroatië. De Feyenoorder wist zijn stafschop niet te benutten.

7 | Feyenoord-supporters presenteren nieuw uittenue
Feyenoord en adidas hebben zaterdagochtend op spectaculaire wijze het nieuwe uittenue voor het seizoen 2018-2019 gepresenteerd. Leden van de officiële supportersclub Het Legioen speelden een belangrijke rol bij deze unieke shirtlancering.

7 | Feyenoord wint oefenwedstrijd van Zeeuws Elftal
Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd in de oefencampagne winnend afgesloten. De omstandigheden waren net als een week eerder in Putten ideaal, maar de score viel in Middelburg minder hoog uit. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst boekte op sportpark Veerse Poort een zuinige overwinning op het Zeeuws Elftal: 0-2.

9 | Feyenoord bereikt akkoord met Luis Sinisterra
Feyenoord heeft vandaag een akkoord bereikt met Luis Fernando Sinisterra en diens huidige club Once Caldas over een overgang naar De Kuip. De 19-jarige Colombiaanse aanvaller tekent als alle details zijn afgewikkeld een contract voor drie jaar, met daarin een optie voor Feyenoord van nog eens twee seizoenen.

9 | El Ahmadi tekent contract bij Al Ittihad
Karim El Ahmadi is definitief geen speler van Feyenoord meer. De middenvelder heeft vandaag een contract voor twee jaar getekend bij bij de Saoedische club Al Ittihad. El Ahmadi werd in 2017 landskampioen met Feyenoord en veroverde in 2016 en afgelopen seizoen de KNVB-beker.

11 | Feyenoord op trainingskamp onderuit tegen Young Boys
Feyenoord heeft de eerste wedstrijd op het trainingskamp in Zwitserland niet winnend weten af te sluiten. In de Tissot Arena in Biel was Young Boys met 3-0 te sterk.

13 | Feyenoord sluit trainingskamp af met ruime zege op Basel
Feyenoord heeft het trainingskamp in Zwitserland afgesloten met een overtuigende overwinning op FC Basel. De nummer twee van Zwitserland werd met liefst 0-5 verslagen. Robin van Persie (2), Steven Berghuis, Eric Botteghin en Tonny Vilhena zorgden voor de doelpunten.

19 | Supporters vieren Feyenoord 110 jaar!
Feyenoord bestaat op 19 juli 110 jaar. Door het heugelijke moment wordt de jaarlijkse Open Dag van de Rotterdamse club dit jaar op die donderdag gehouden. Ook de supporters staan, net zoals het honderdjarig bestaan van de club, stil bij het jubileum van de club.

19 | Feyenoord verhuurt Hansson aan RKC Waalwijk
Emil Hansson speelt dit seizoen voor RKC Waalwijk. De 20-jarige aanvaller wordt voor één seizoen verhuurd aan de Brabantse eerstedivisionist. Hansson heeft in De Kuip nog een contract tot medio 2020.

21 | Feyenoord voorkomt nederlaag na bizarre slotfase
Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Fenerbahce met 3-3 gelijkgespeeld. Al na twintig minuten stonden de Turken op een 3-0 voorsprong. In de slotfase wisten Berghuis (2) en Toornstra een nederlaag echter te voorkomen.

24 | Feyenoord zet Boëtius terug naar beloften
Jean-Paul Boëtius traint vandaag en de rest van de week niet mee met de eerste selectie van Feyenoord, die zich voorbereidt op de openingswedstrijd van komende zondag tegen het Spaanse Levante. De vleugelaanvaller is om disciplinaire redenen tot maandag 30 juli teruggezet naar het beloftenelftal en zal zondag dus ook niet tot de wedstrijdselectie behoren. Bovendien krijgt Boëtius een geldboete.

25 | Feyenoord bevestigt komst Jordy Clasie
Jordy Clasie (27) keert dit seizoen terug bij zijn oude liefde Feyenoord. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Southampton.

29 | Feyenoord verslaat Levante in openingswedstrijd
Feyenoord heeft de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Het Spaanse Levante werd met 2-1 verslagen. De Rotterdamse doelpunten kwamen op naam van Jens Toornstra en Steven Berghuis.

29 | Verdonk: "Ik voel het vertrouwen van de club"
Calvin Verdonk stond vandaag aan de aftrap van het duel tegen Levante. De linksback werd de afgelopen twee jaar door Feyenoord verhuurd, maar lijkt door de blessure van Ridgeciano Haps dit seizoen op speeltijd bij zijn eigen club te kunnen rekenen.

Augustus

1 | Al-Nassr bevestigt transfer Brad Jones
Brad Jones mag zich speler noemen van Al-Nassr. De doelman maakt per direct de overstap naar Saoedi-Arabië. De transfer is officieel bevestigd door de club.

Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

1 | Van Persie eerste aanvoerder Feyenoord
Robin van Persie is dit seizoen de eerste aanvoerder van Feyenoord. De vorig jaar teruggekeerde aanvaller neemt die rol over van Karim El Ahmadi, die deze zomer de overstap maakte naar Saudi-Arabië.

2 | Justin Bijlow eerste doelman van Feyenoord
Giovanni van Bronckhorst heeft vandaag de eerste doelman van Feyenoord bekend gemaakt. De Rotterdammers starten de komende wedstrijden met Justin Bijlow als doelman. ''Vanaf dag 1 had ik in mijn hoofd om Justin Bijlow eerste keeper te maken. Voor mij was het nooit een probleem. Ik vind dat Justin er klaar voor is.''

3 | Sleegers: "Uitgerekend tegen Feyenoord, dat is echt mooi"
Feyenoord neemt het zijn eerste voorronde van de Europa League op tegen AS Trencin. Oud-Feyenoorder Joey Sleegers staat tegenwoordig onder contract bij de club uit Slowakije. De middenvelder, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, kijkt uit naar de wedstrijd.

4 | Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal na strafschoppen
Feyenoord heeft de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Na negentig minuten spelen waren er nog altijd geen goals gevallen in de wedstrijd tegen PSV. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won de wedstrijd uiteindelijk na strafschoppen.

6 | Doelman Joris Delle definitief naar Feyenoord
Feyenoord heeft de selectie versterkt met Joris Delle. De Franse doelman komt transfervrij over en tekent een contract voor één jaar in De Kuip.

9 | Kans op Europees voetbal klein na wanvertoning Feyenoord
Feyenoord is in de voorronde van de Europa League hard onderuit gegaan tegen AS Trencin. In Zilina werd het 4-0 voor de Slowaken. Volgende week wacht de Rotterdammers een bijna onmogelijke opgave tijdens de return in De Kuip.

Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

12 | Feyenoord begint seizoen met dramatische nederlaag
Drie dagen na de 4-0 nederlaag tegen AS Trencin is Feyenoord ook de Eredivisie met een blamage begonnen. In Doetinchem werd met 2-0 verloren van promovendus De Graafschap. Feyenoord eindigde de wedstrijd met negen man, na rode kaarten voor Botteghin en Boëtius.

14 | "Bij Feyenoord is er nu sprake van crisis, écht crisis"
Feyenoord is dramatisch begonnen aan het seizoen. In Europa en in de competitie werd er pijnlijk verloren van AS Trencin en De Graafschap. Volgens oud-Feyenoorders Wim Rijsbergen en Rinus Israël moeten de Rotterdammers zich zorgen maken. ''Dit elftal is niet topclubwaardig.''

15 | Boëtius buiten selectie gelaten na rode kaart
Jean-Paul Boëtius is donderdag niet van de partij in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Dit meldt hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zojuist op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. Het ontbreken van Boëtius is een straf naar aanleiding van de rode kaart die hij in de wedstrijd tegen De Graafschap ontving.

16 | Feyenoord uitgeschakeld voor Europees voetbal
Feyenoord is donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld door AS Trencín. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kon de 4-0 nederlaag van een week geleden in Slowakije niet goedmaken. In De Kuip bleef het ondanks een regen aan kansen voor de thuisploeg bij 1-1.

19 | Feyenoord boekt eerste overwinning van het seizoen
Feyenoord heeft de eerste Eredivisiezege van 2018-2019 binnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst klopte zondag stadgenoot Excelsior in De Kuip met 3-0. Robin van Persie (17’), Jeremiah St. Juste (77’) en Jan-Arie van der Heijden (89’) zorgden er met hun goals voor dat de drie punten in Rotterdam-Zuid bleven.

24 | Amrabat vertrekt definitief naar Club Brugge
Sofyan Amrabat (22) vertrekt per direct bij Feyenoord en maakt de overstap naar Club Brugge. Feyenoord heeft met de Belgische landskampioen overeenstemming bereikt over de verkoop van de middenvelder, die een contract tekent voor 4 jaar. Amrabat had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2021.

25 | Feyenoord O19 wint Supercup na winst op PSV
Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag de Supercup gewonnen. Het team van trainer Dirk Kuyt versloeg in Eindhoven de leeftijdgenoten van PSV met 2-3 en won zo de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

26 | Feyenoord geeft zege bijna uit handen in Friesland
Feyenoord heeft de derde competitiewedstrijd van het seizoen op sensationele wijze gewonnen. Sc Heerenveen werd in het Abe Lenstra Stadion met maar liefst 3-5 verslagen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst leidde lang met 0-4 door goals van Jens Toornstra (2), Robin van Persie en Tyrell Malacia, maar liet de thuisploeg nog terugkomen tot 3-4. Invaller Yassin Ayoub gooide de wedstrijd in blessuretijd in het slot.

27 | Boëtius maakt transfer naar FSV Mainz 05
Jean-Paul Boetius is niet langer meer speler van Feyenoord. De aanvaller maakt een transfer naar FSV Mainz 05. De Duitse club heeft het aantrekken van de 24-jarige aanvaller officieel bekend gemaakt. Boetius heeft een contract getekend tot 2022.

29 | Feyenoord legt Splinter de Mooij voor drie jaar vast
Splinter de Mooij heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor de komende drie jaar aan Feyenoord verbindt, tot medio 2021. De zeventienjarige middenvelder verzamelde zich woensdagochtend met zijn ouders, broer, andere familieleden en twee vrienden in De Kuip om dit mooie moment te vieren: ‘Ik wil deze lijn nu doortrekken.'

September

2 | Van Persie belangrijk voor winnend Feyenoord
Feyenoord heeft de laatste wedstrijd voor het begin van de interlandweek gewonnen. In De Kuip werd NAC Breda met 4-2 verslagen. Robin van Persie (2), Benjamin van Leer (eigen doelpunt) en Tonny Vilhena waren verantwoordelijk voor de derde competitiezege op rij.

Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

3 | Larsson reageert: "Juiste flow nog niet gevonden"
Sam Larsson krijgt de laatste weken veel kritiek te verduren. De aanvaller van Feyenoord heeft sinds zijn komst naar de Kuip nog niet voor een langere periode weten te imponeren. Ook tegen NAC Breda speelde de Zweed een ongelukkige partij.

13 | Burger: "Hoop dat het een begin is van een mooie loopbaan"
Wouter Burger maakte dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen AS Trencin zijn eerste minuten in Feyenoord 1. De 17-jarige speler uit de eigen jeugdopleiding hoopt dat dat debuut het begin was van iets moois. "Op termijn moet ik van mezelf basisspeler worden bij Feyenoord", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

16 | Feyenoord beleeft lastige middag bij AZ en speelt gelijk
De kraker tussen Feyenoord en AZ is zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. De Alkmaarse nummer vier kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong via Albert Gudmundsson, maar het team van Giovanni van Bronckhorst – derde in de Eredivisie - herstelde de schade nog voor rust. Steven Berghuis tekende voor de pauze al voor de eindstand: 1-1.

16 | Jørgensen terug van blessure: ''Je mist iets in je leven''
Bij Feyenoord zullen weinig mensen tevreden zijn over de uitwedstrijd tegen AZ. In de ontmoeting met de Alkmaarders kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een lichtpuntje was er wel: Nicolai Jorgensen keerde na een blessure van enkele maanden voor het eerst terug op het veld.

Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

17 | Van Hanegem: "Achter Ajax en PSV zie ik één groot gat ontstaan"
Willem van Hanegem verwacht niet dat Feyenoord dit seizoen gaat meedoen om het kampioenschap. De Rotterdammers staan inmiddels al vijf punten achter op koploper PSV en ziet Feyenoord dat niet meer goed maken.

23 | Van Persie bezorgt Feyenoord drie punten
Feyenoord heeft zondagmiddag een belangrijke 1-0 overwinning geboekt op FC Utrecht. De ploeg was de bovenliggende partij, maar sleepte pas op de valreep de drie punten binnen. Aanvoerder Robin van Persie tekende drie minuten voor tijd voor de bevrijdende treffer door raak te koppen uit een voorzet van Jeremiah St. Juste.

Jaaroverzicht 2018: Johan Cruijff Schaal weer voor Feyenoord

27 | Feyenoord bekert door na overwinning op VV Gemert
Feyenoord heeft zich donderdagavond zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was met 0-4 te sterk voor de amateurs van VV Gemert. Dylan Vente (3) en debutant Orkun Kökcü maakten de goals.

30 | Van Persie schiet Feyenoord naar zege en krijgt rode kaart
Feyenoord heeft voor de achtste keer op rij een thuiswedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Zondag werd Vitesse met 2-1 verslagen door het veerkrachtige team van Giovanni van Bronckhorst, dat na rust terugkwam van een achterstand door goals van Eric Botteghin (1-1) en Robin van Persie (2-1). In een hectische slotfase kreeg de matchwinner nog een rode kaart, net als Vitessenaren Danilho Doekhi en Thomas Bruns.

Lees meer over
De Kuip PSV El Ahmadi Robin van Persie Steven Berghuis Ridgeciano Haps Eric Botteghin Jens Toornstra Dylan Vente Calvin Verdonk Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Vitesse FC Utrecht ajax Dirk Kuyt Sofyan Amrabat SDC Putten trainingskamp Clasie Tonny Vilhena Toornstra van der heijden Sinisterra Van den Berg
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties