Feyenoord uitgeschakeld voor Europees voetbal

donderdag 16 augustus 2018 22:16 101.025 keer bekeken 731 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord is donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League uitgeschakeld door AS Trencín. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kon de 4-0 nederlaag van een week geleden in Slowakije niet goedmaken. In De Kuip bleef het ondanks een regen aan kansen voor de thuisploeg bij 1-1.

Vliegende start
Ondanks de ruime achterstand begon Feyenoord vol goede moed aan het duel. Gesteund door de 31.500 supporters creëerde de ploeg binnen vier minuten meteen twee goede kansen, maar schoten van Robin van Persie en Jens Toornstra gingen rakelings naast. Enkele minuten later maakte Eric Botteghin alsnog de gewenste vroege openingsgoal, door raak te koppen uit een corner van Steven Berghuis.

De Kuip ontplofte na het vroege doelpunt en begon nog meer te geloven in de stunt, maar binnen een minuut maakte de vreugde plaats voor teleurstelling. Antonio Mance dook ineens vrij op voor Kenneth Vermeer en deed wat hij in de heenwedstrijd ook al drie keer deed: scoren.

Gemiste kansen
Door die tegengoal moest Feyenoord nog vijf keer scoren om door te gaan. De ploeg zocht daarom vol de aanval en kreeg ook meer dan genoeg kansen, maar de bal wilde er niet in. Zo schoot Van Persie van dichtbij over en werden pogingen van Toornstra en Tonny Vilhena van de lijn gehaald. In totaal schoot Feyenoord voor rust maar liefst veertien keer op het doel; een bewijs dat de ploeg zichzelf in de eerste helft ernstig tekort deed door slechts één keer te scoren.

Toen ook na rust een aantal grote kansen niet werd benut, verdween langzaam maar zeker het geloof in kwalificatie voor de play-offs van de Europa League. Tyrell Malacia was een kwartier voor tijd nog het dichtst bij de tweede treffer, maar hij raakte de paal met een harde schuiver. Niet veel later werd hij vervangen door Wouter Burger, die daarmee zijn officiële debuut maakte in Feyenoord 1.

Applaus
Zo was het Feyenoord – ondanks 26 schoten op het doel – niet gegeven om met in ieder geval een overwinning afscheid te nemen van het Europese toneel. Desondanks kreeg de ploeg vanwege de enorme inzet en het vertoonde spel een welgemeend applaus van het legioen, dat met pijn in het hart moest concluderen dat Feyenoord zich volledig kan gaan richten op de Eredivisie (komende zondag: Excelsior-thuis) en het toernooi om de KNVB Beker.

Scoreverloop
8' | 1-0 | Botteghin
9' | 1-1 | Mance

Opstellingen
Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie, Larsson.
AS Trencín: Semrinec, Yem, Sulek, Lawrence, Skovajsa, Catakovic, El Mahdioui, Zubairu, Sleegers, Mance, Azango.

Gerelateerd nieuws
731 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 307 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 1026 mensen actief, waarvan 290 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved