Feyenoord voorkomt nederlaag na bizarre slotfase

zaterdag 21 juli 2018 21:41 153.925 keer bekeken 465 reacties Feyenoord.nl

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Fenerbahce met 3-3 gelijkgespeeld. Al na twintig minuten stonden de Turken op een 3-0 voorsprong. In de slotfase wisten Berghuis (2) en Toornstra een nederlaag echter te voorkomen. 

Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd. Al na zeven minuten komt Baris Alici één op één tegenover Bijlow te staan. De jonge doelman redt, maar de rebound komt terecht bij Elmas, die van twintig meter binnen kan schieten en zijn ploeg op die manier vroeg op voorsprong zet. 

Die voorsprong wordt een paar minuten later verdubbeld, als Fenerbahce een makkelijk gegeven penalty krijgt. Malacia legt zijn hand even op de schouder van de doorgebroken Alici, wat voor de scheidsrechter genoeg is om de bal op de stip te leggen. Giuliano faalt niet van elf meter en zet Fenerbahce op 2-0. 

Al in de 18e minuut staat ook de 3-0 op het scorebord. De achterhoede van Feyenoord staat niet goed bij een voorzet van de Turken, waardoor de kleine Valbuena vrij binnen kan koppen. 

Na deze beginfase gaat de storm even liggen, maar nog steeds lukt het Feyenoord nauwelijks om iets te creëren. Één keer is Van Persie nog dichtbij. Hij wordt weggestuurd door Berghuis, maar ziet zijn inzet over het doel van zijn voormalig werkgever vliegen. 

De grootste kansen waren nog altijd voor Fenerbahce. Na een half uur spelen kregen de Turken zelfs opnieuw de kans om vanaf elf meter te scoren. Opnieuw wordt licht contact, dit maal van Botteghin, zwaar bestraft. De strafschop wordt echter gestopt door Bijlow, die Feyenoord al vaker redde deze avond. 

In de tweede helft gebeurt er lange tijd niet veel. Fenerbahce krijgt wat kansen, en Bijlow bewijst zich opnieuw. Lang lijkt de 3-0 die al vroeg op het scorebord stond ook de eindstand te worden.

Tot de 87e minuut. Steven Berghuis passeert de ingevallen doelman van de Turken en zet zo de 3-1 op het scorebord. Een paar minuten later breekt diezelfde Berghuis opnieuw door. Hij passeert zijn man en legt de bal perfect op het hoofd van Toornstra. Die kopt op zijn beurt de bal binnen: 3-2. 

In de allerlaatste minuut probeert Vilhena de gelijkmaker binnen te werken, maar hij verliest het duel van een verdediger van Fenerbahce. Ook hier heeft de scheidsrechter echter een overtreding in gezien. Hij legt voor de derde keer de bal op de stip. 

Berghuis, inmiddels al een goal en een assist op zijn naam, is degene die de bal van elf meter mag proberen binnen te schieten. En dat doet hij. Direct erna klinkt het laatste fluitsignaal. Feyenoord maakt een dramatisch begin goed met een erg sterk slot: de wedstrijd eindigt in 3-3. 

Gerelateerd nieuws
465 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 143 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75057 leden - Op dit moment zijn 79 mensen actief, waarvan 37 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved