Feyenoord verslaat Levante in openingswedstrijd

zondag 29 juli 2018 16:18 79.745 keer bekeken 196 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Het Spaanse Levante werd met 2-1 verslagen. De Rotterdamse doelpunten kwamen op naam van Jens Toornstra en Steven Berghuis. 

Feyenoord had het in de eerste helft lastig tegen het verdedigend spelende Levante. Tot aan de zestien van de Spanjaarden kon er gecombineerd worden, maar een goede eindpass zat er vaak niet in. De kansen die er waren kwamen aan beide kanten vooral uit afstandschoten. Tot een doelpunt leidde dat echter niet. 

Aan de tweede helft begon Feyenoord beter. In de 53e minuut is het voor het eerst raak. Een goede steekpass van Berghuis en een even goede loopactie van St Juste zorgen dat Feyenoord gevaarlijk kan worden. Op snelheid stormt St Juste over de rechterflank, waarna hij de bal bij Toornstra krijgt. Die kan binnenschieten: 1-0. 

Vanaf dat moment wordt Feyenoord pas echt gevaarlijk. Berghuis, Vilhena en Van Beek krijgen nog grote kansen om de score te verdubbelen, maar laten dat na. Pas in de 70e minuut gebeurt het wel. Van Persie en Berghuis weten elkaar al de hele middag perfect te vinden, en ook nu stuurt de spits zijn medespeler goed weg. Berghuis komt één-op-één te staan en faalt niet. 2-0. 

Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd dringt Levante weer wat aan. Jones weet een paar ballen nog goed te stoppen, maar in de 83e minuut lukt dat bij een schot van Jason niet. De bal gaat door de benen van Jones het doel in. Levante gaat in de resterende minuten op zoek naar de gelijkmaker, maar deze blijft uit. Feyenoord verslaat Levante en kan zich gaan richten op het echte werk: de Supercup, aanstaande zaterdag tegen PSV. 

Gerelateerd nieuws
196 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 56 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75057 leden - Op dit moment zijn 471 mensen actief, waarvan 143 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved