Kans op Europees voetbal klein na wanvertoning Feyenoord

donderdag 9 augustus 2018 20:29 107.845 keer bekeken 1.430 reacties Pro Shots

Feyenoord is in de voorronde van de Europa League hard onderuit gegaan tegen AS Trencin. In Zilina werd het 4-0 voor de Slowaken. Volgende week wacht de Rotterdammers een bijna onmogelijke opgave tijdens de return in De Kuip.  

Feyenoord liet zich in de eerste helft verrassen door een gretig AS Trencin. Al in de zesde minuut worden Sven van Beek en Jan-Arie van der Heijden eenvoudig weggespeeld, waardoor Mance één op één met Justin Bijlow gezet kan worden. De spits van AS Trencin schuift de bal langs de doelman en zet zo de Slowaken al vroeg op voorsprong. 

Ondanks de vroege goal lijkt Feyenoord nog steeds niet wakker geschud. In de minuten die volgen is Trencin opnieuw een aantal keer dicht bij een doelpunt. Één keer vliegt de bal er zelfs in, maar de scheidsrechter keurt hem af wegens een duwfout. Feyenoord krijgt wat kansjes, maar echt gevaarlijk wordt het niet. 

In de 37e minuut ziet Feyenoord er opnieuw verdedigend zwak uit. Bij een diepe bal van Trencin weten Bijlow en Van Beek niet wie van de twee de bal moet hebben. De bal belandt bij de tegenstander. In eerste instantie kan Van Beek het schot nog blokkeren, maar de rebound belandt bij Mance, die wél raak schiet.

Vlak voor rust wordt het nog erger voor Feyenoord. Dit keer ziet Bart Nieuwkoop er niet goed uit. Hij schat een voorzet van Joey Sleegers volledig verkeerd in, waardoor Azango achter hem de tijd heeft om de bal aan te nemen en binnen te schieten. Feyenoord gaat met een 3-0 achterstand de rust in.

Waar de rust zou moeten dienen om de boel weer op scherp te krijgen, lijkt dat bij Feyenoord niet gebeurd te zijn. In de tweede helft blijft Feyenoord voetballen zoals het dat in de eerste helft ook deed. Het leidt in de 63e minuut zelfs tot de 4-0, wanneer de verdediging van Feyenoord weer niet fel genoeg is. 

Vanaf dan krijgt Feyenoord nog wat kansen, met name via de na een uur ingevallen Jean-Paul Boëtius. Hij slaagt er echter - evenals Dylan Vente - niet in zijn kansen af te maken. Het uitdoelpunt valt niet, en Feyenoord wacht in De Kuip de zo goed als onmogelijke opgave om een 4-0 achterstand goed te maken.

Scoreverloop
5' 1-0 Antonio Mance
37' 2-0 Antonio Mance
44' 3-0 Philip Azango
63' 4-0 Antonio Mance

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop (89' Geertruida), Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; Toornstra, Clasie, Amrabat; Berghuis, Vente, Larsson (61' Boëtius).

Gerelateerd nieuws
1430 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 637 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73881 leden - Op dit moment zijn 913 mensen actief, waarvan 240 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved