Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

Het kalenderjaar 2018 nadert zijn einde en dus is het tijd om terug te blikken op het afgelopen voetbaljaar. Vandaag komen in deze vierdelige serie van FR12.nl de maanden april, mei en juni aan bod. Daarin onder andere de bekerwinst, veel transfernieuws en de groepsfase van het WK in Rusland.

April

1 | Stadsderby makkelijke prooi voor Feyenoord
Feyenoord heeft na 29 speelronden in de Eredivisie de vierde plaats steviger in handen genomen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had op Eerste Paasdag geen kind aan Excelsior, dat in De Kuip met 5-0 aan de kant werd geschoven. Daarmee profiteerde Feyenoord maximaal van het verlies van directe concurrent FC Utrecht, dat nu op een achterstand van drie punten is gezet.

2 | Lof voor Diks: "Hij is in zichzelf blijven geloven"
Kevin Diks is bezig aan een goede periode in het shirt van Feyenoord. De verdediger, die dit seizoen wordt gehuurd van het Italiaanse Fiorentina, begon moeizaam aan zijn periode in De Kuip maar steekt de laatste weken in een goede vorm. Ook oud-Feyenoorder John de Wolf is de laatste tijd onder de indruk van Diks.

4 | Tyrell Malacia verlengt tot 2023 bij Feyenoord
Feyenoord heeft met Tyrell Malacia een principe-akkoord bereikt over een nieuw contract tot medio 2023. Na de overeenstemming met de zelf opgeleide Dylan Vente vorige week heeft de club daarmee wederom een van Feyenoord Academy afkomstige speler langer aan de club weten te binden.

5 | Feyenoord verlengt contract verhuurde Mo El Hankouri
Feyenoord heeft het contract met Mo El Hankouri met een jaar verlengd. De dit seizoen aan Willem II verhuurde buitenspeler had nog een verbintenis tot de zomer van dit jaar, waarbij Feyenoord de optie had het contract met een jaar te verlengen. De nieuwe verbintenis loopt daarmee tot de zomer van 2019.

5 | Dirk Kuyt nieuwe trainer Feyenoord Onder 19
Dirk Kuyt is met ingang van het seizoen 2018-2019 de nieuwe trainer/coach van Feyenoord Onder 19. De 37-jarige oud-speler van Feyenoord is momenteel assistent-trainer bij Quick Boys en deed in die functie de afgelopen tijd al de nodige ervaring op.

8 | Feyenoord in tweede helft langs FC Twente
Feyenoord heeft in Enschede de vierde competitiezege op rij geboekt. In de Grolsch Veste werd FC Twente zondagmiddag met 1-3 verslagen. Jean-Paul Boëtius, Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen tekenden voor de doelpunten. Door de overwinning heeft Feyenoord de vierde plek steviger in handen.

8 | Feyenoord op trainingskamp in aanloop naar seizoensslot
In aanloop naar het slot van het seizoen, waarin er voor Feyenoord nog veel op het spel staat, belegt de ploeg aankomende week een trainingskamp in Marbella. Op maandagochtend 9 april traint het team eerst nog openbaar getraind op Varkenoord, waarna er wordt afgereisd naar Zuid-Spanje. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zal zich daar tot en met donderdag 12 april in alle rust voorbereiden op de laatste belangrijke wedstrijden van het seizoen.

13 | Joël Zwarts tekent profcontract bij Feyenoord
Joël Zwarts heeft vrijdagmiddag in De Kuip zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. In het bijzijn van zijn ouders, broertje, neef, voormalig trainer én twee goede vrienden tekende de achttienjarige aanvaller van Feyenoord Onder 19 een overeenkomst die hem tot medio 2019 aan de club verbindt, met een door Feyenoord te lichten optie voor nog een seizoen.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

15 | Feyenoord rekent in eigen huis af met FC Utrecht
Feyenoord heeft de voorsprong op FC Utrecht in een rechtstreekse confrontatie vergroot naar acht punten. In een uitverkochte Kuip werden de Utrechters zondagmiddag met 3-1 verslagen. Het betekende de vijfde competitiezege op rij. Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Sam Larsson namen de (prachtige) doelpunten voor hun rekening.

18 | Feyenoord eenvoudig langs Willem II
Hoewel de focus al bij de bekerfinale leek te liggen, heeft Feyenoord woensdagavond het duel met Willem II 'gewoon' gewonnen. In Tilburg werd het 1-5 voor de ploeg van Van Bronckhorst. Dylan Vente (2), Sofyan Amrabat,Tonny Vilhena en Bilal Basacikoglu zorgden voor de Rotterdamse doelpunten.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

18 | Oud-Feyenoorder Henk Schouten overleden
Feyenoord heeft met grote droefenis kennis genomen van het overlijden van Henk Schouten. De oud-aanvaller, die van 1955 tot 1963 bij Feyenoord speelde en afgelopen maandag 86 jaar werd, overleed woensdagavond. De voormalig doelpuntenmaker en misschien wel grootste grappenmaker uit de historie van Feyenoord leed al enige tijd aan alvleesklierkanker, maar de herinneringen aan vroeger nam de vreselijke ziekte hem mooi niet af.

20 | Botteghin: "Je moet je leven geven voor die prijs"
Eric Botteghin kan komende zondag zijn vijfde prijs in nog geen drie jaar tijd pakken, als Feyenoord de TOTO KNVB Beker in de wacht sleept ten koste van AZ. De centrumverdediger, die op 3 mei 2015 de beker won met FC Groningen en daarna namens Feyenoord de beker, kampioensschaal én Johan Cruijff Schaal omhoog mocht heffen, heeft er het volste vertrouwen in.

21 | Van Persie over mogelijke bekerwinst: "Zou heel speciaal zijn"
Robin van Persie kijkt uit naar de finale van de TOTO KNVB Beker. De routinier, die afgelopen winter terugkeerde bij Feyenoord, leek de afgelopen weken klaargestoomd te worden om in de bekerfinale belangrijk te zijn. Als het aan Van Persie ligt, legt zijn team zondag beslag op de honderdste KNVB Beker.

22 | FEYENOORD WINT KNVB BEKER 2018!
Feyenoord heeft de honderdste finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker gewonnen. AZ werd in de eindstrijd in De Kuip met 0-3 verslagen. Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra bezorgden het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst de afgetekende overwinning.

23 | Duizenden Feyenoord-supporters bij huldiging bekerwinnaar
Samen met ruim 15.000 supporters hebben de spelers en staf van Feyenoord maandagmiddag de bekerwinst gevierd. Op het veld van De Kuip werd er gezongen, gedanst en werd natuurlijk de zondag veroverde gouden KNVB Beker aan het legioen getoond.

25 | Feyenoord neemt afscheid van Wouters
Feyenoord heeft besloten het aflopende contract met Jan Wouters niet te verlengen. Dit betekent dat na drie seizoenen per 1 juli een einde komt aan het dienstverband van de assistent-trainer.

29 | Feyenoord wint stadsderby van Sparta Rotterdam
Feyenoord is in de laatste competitiewedstrijd in De Kuip van dit Eredivisieseizoen opnieuw te sterk gebleken voor Sparta Rotterdam. Waar het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst op Het Kasteel nog met 0-7 te sterk voor de club uit Spangen, was in het eigen stadion de marge iets kleiner: 3-1. Steven Berghuis (2) en Sparta-verdediger Frederik Holst zorgden voor de doelpunten voor Feyenoord.

29 | Berghuis 'Legioen-speler van het seizoen': ''Ben er trots op''
Steven Berghuis is uitgeroepen tot 'Legioen-speler van het seizoen'. Dit werd bekend na Feyenoord - Sparta Rotterdam, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na afloop van de wedstrijd sprak de aanvaller over de prijs.

Mei

2 | Hamer vertrekt naar PEC Zwolle
Gustavo Hamer speelt met ingang van het seizoen 2018-2019 voor PEC Zwolle. Feyenoord heeft met de Eredivisionist uit Overijssel overeenstemming bereikt over de verkoop van de twintigjarige middenvelder. Hamer, die dit seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Dordrecht, tekent in Zwolle een contract voor drie jaar. Hij had in De Kuip nog een contract tot medio 2019.

2 | Azarkan tekent eerste profcontract bij Feyenoord
Marouan Azarkan heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij Feyenoord. In het bijzijn van maar liefst vijftien familieleden waaronder zijn trotse ouders tekende de 16-jarige linksbuiten van Feyenoord Onder 17 een overeenkomst die hem tot medio 2021 aan de club verbindt.

2 | Van der Kust viert verjaardag met eerste contract
Op je verjaardag je handtekening zetten onder je eerste profcontract bij Feyenoord. Een droomscenario, dat woensdag werkelijkheid werd voor Daudè van der Kust. De jarige jeugdspeler ondertekende een verbintenis tot medio 2019, met een door Feyenoord te lichten optie voor nog een seizoen.

3 | Opnieuw contractverlenging voor Van Gastel
Feyenoord heeft het contract van assistent-trainer Jean-Paul van Gastel (46) opnieuw verlengd. De assistent van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zette donderdagochtend in een Business Unit van De Kuip zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst, die hem tot medio 2020 aan de club verbindt. Van Gastel had nog een contract tot de zomer van dit jaar.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

6 | Feyenoord besluit seizoen met overwinning in Friesland
Feyenoord heeft het seizoen goed afgesloten in Heerenveen. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst was in Friesland met 2-3 te sterk voor sc Heerenveen en boekte zo de achtste competitiezege op rij. Clubtopscorer Steven Berghuis (2) en Bilal Basaçikoglu namen de doelpunten voor hun rekening.

14 | Van Persie gaat door bij Feyenoord
Goed nieuws voor alle voetballiefhebbers: Robin van Persie gaat nog één seizoen door bij Feyenoord. Dit maakt de aanvaller zojuist bekend. ''Op de dagen dat ik aan een afscheid dacht, vond ik dat heel eng. Blijkbaar ben ik er nog niet klaar voor om te stoppen.'' Morgen is er een uitgebreid interview te lezen in het Algemeen Dagblad.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

16 | Grasmat De Kuip opnieuw het beste veld
De grasmat van De Kuip is voor het vijfde seizoen op rij verkozen tot het beste voetbalveld in de eredivisie. In de jaarlijkse verkiezing van de spelersvakbond VVCS geven de aanvoerders van de uitspelende clubs na elk duel hun cijfers voor de grasmat. Grasmeester Erwin Beltman wordt daarmee opnieuw gelauwerd voor zijn unieke prestatie.

17 | El Ahmadi en Amrabat met Marokko naar WK
De eerste WK-gangers van Feyenoord zijn bekend: Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat komen deze zomer met hun land Marokko in actie in Rusland. Bondscoach Hervé Renard maakte donderdagmiddag zijn 23-koppige definitieve WK-selectie wereldkundig, nadat eerder deze week de voorselectie al bekend werd.

18 | Feyenoord bevestigt: Gustafson naar FC Utrecht
Feyenoord heeft overeenkomst bereikt met FC Utrecht over de verkoop van Simon Gustafson. De 23-jarige middenvelder, die het afgelopen seizoen door Feyenoord werd verhuurd aan Roda JC Kerkrade, tekent een contract voor vier jaar bij de Domstedelingen. Gustafson had bij Feyenoord nog een verbintenis tot medio 2019.

22 | Stiftje Van Persie doelpunt van het seizoen
Het sublieme stiftje waarmee Robin van Persie Feyenoord op 0-2 zette in de bekerfinale is verkozen tot Doelpunt van het Seizoen 2017-2018. De aanvaller kreeg liefst 40% van de stemmen van de supporters, die de afgelopen week konden kiezen uit twaalf geselecteerde doelpunten van het afgelopen voetbaljaar.

24 | Eerste profcontract voor Jaron Vicario
Jaron Vicario heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 18-jarige aanvaller van Feyenoord Onder 19 zette donderdagochtend in De Kuip zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2019 aan de club verbindt. Het contract bevat een optie voor Feyenoord om met 1 jaar te verlengen.

24 | Naoufal Bannis tekent driejarig profcontract
Naoufal Bannis is vanaf vandaag (donderdag) in het bezit van een profcontract bij Feyenoord. Met de zestienjarige spits uit Feyenoord Onder 17 legt de club een talentvolle speler vast, die in een Business Unit van het stadion zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2021. Eerder vandaag tekende ook Jaron Vicario (Feyenoord Onder 19) al zijn eerste profcontract in De Kuip.

25 | Denny Landzaat nieuwe assistent-trainer Feyenoord
Feyenoord en AZ hebben overeenstemming bereikt over de overgang van assistent-trainer Denny Landzaat (42) naar Rotterdam-Zuid. De voormalig speler van Feyenoord tekent in De Kuip een tweejarig contract, dat hem tot 2020 aan de club verbindt. Daarmee volgt hij Jan Wouters op als assistent van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst.

26 | Clubicoon Gerard Kerkum overleden
Feyenoord heeft met grote droefenis kennis genomen van het overlijden van Gerard Kerkum. De 87-jarige Kerkum is zaterdag thuis overleden. Hij was al enige tijd ongeneeslijk ziek. Kerkum was een leven lang Feyenoorder en diende de club in verschillende functies, waaronder als speler en voorzitter. Tot voor kort was hij actief als voorzitter van de Stichting Continuïteit Feyenoord.

27 | Kuyt neemt met doelpunt afscheid in De Kuip
Met een speciale afscheidswedstrijd in De Kuip beleefde Dirk Kuijt vandaag zijn officiële afscheid als voetballer. De 37-jarige spits, die een jaar geleden een punt zette achter zijn profbestaan, speelde een afscheidsduel van twee keer 35 minuten.

Juni

1 | Feyenoord bindt jeugdspeler Jeremy van Mullem
Feyenoord heeft met Jeremy van Mullem wederom een talent van de eigen Academy aan zich gebonden. De verdediger van Feyenoord Onder 19 zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2019 aan de club verbindt. Het contract bevat een optie voor Feyenoord om met één jaar te verlengen.

2 | Jones in definitieve selectie Australië voor WK
Brad Jones gaat definitief naar het WK in Rusland. De doelman van Feyenoord is door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de definitieve selectie voor het eindtoernooi. Het land treft in de groepsfase Frankrijk, Denemarken en Peru.

3 | Jørgensen in definitieve selectie Denemarken voor WK
Feyenoorder Nicolai Jørgensen is opgenomen in de definitieve selectie van Denemarken voor het WK in Rusland. Vier spelers zijn op het laatste moment afgevallen: Nicklas Bendtner, Andreas Bjelland, Mike Jensen en Peter Ankersen zijn niet geselecteerd.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

4 | Tapia in definitieve WK-selectie Peru
Renato Tapia gaat naar het WK in Rusland. De middenvelder van Feyenoord behoort zoals verwacht tot de definitieve WK-selectie van het nationale team van Peru, die maandagochtend bekend werd gemaakt.

6 | Noah Lewis tekent eerste profcontract bij Feyenoord
Het zijn bijzondere dagen voor Noah Lewis. Zaterdag won de verdediger met Feyenoord Onder 19 de beker, vandaag (woensdag) zette hij zijn handtekening onder een eerste profcontract in De Kuip. De zeventienjarige verdediger is daarmee tot medio 2021 aan Feyenoord verbonden.

12 | Basacikoglu verkast definitief naar Kayserispor
Bilal Başaçıkoğlu vertrekt per direct bij Feyenoord. De 23-jarige aanvaller is een driejarig contract overeengekomen met Kayserispor, nadat de Turkse club eerder al overeenstemming met Feyenoord had bereikt over de voorwaarden van zijn overgang.

13 | Feyenoord verdient miljoen aan WK in Rusland
Feyenoord houdt in ieder geval een kleine miljoen euro over aan het WK in Rusland. Dit blijkt uit een berekening van Voetbal International. De Rotterdamse club is met vijf spelers hofleverancier van de Eredivisie op het toernooi.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

19 | Doelman Elber Evora dolblij met eerste profcontract
Elber Evora tekende dinsdagmiddag in de Boardroom van De Kuip zijn eerste profcontract. De 18-jarige doelman zette zijn handtekening terwijl de elf aanwezige familieleden en vrienden dit bijzondere moment vastlegden met hun telefoons. Evora ondertekende een contract voor één jaar met een door Feyenoord te lichten optie voor nog een seizoen.

20 | Trainingscomplex 1908 feestelijk geopend
De nieuwe trainingsaccommodatie van Feyenoord 1 is woensdagmiddag officieel in gebruik genomen. Hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst verzorgde met een schot door een Feyenoord-logo van papier de symbolische opening van 1908.

25 | Feyenoord introduceert klassiek thuistenue 2018-2019
Feyenoord en adidas presenteren met trots het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2018-2019, vol klassieke elementen. Zo is bij het ontwerp gekeken naar shirts uit de jaren ’80 en ’90, waarin Feyenoord driemaal kampioen werd en adidas naam maakte als sportmerk.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

25 | Feyenoord start op 1908 in nieuwe trainingslijn
Feyenoord heeft maandagochtend achter gesloten deuren de eerste training van het seizoen 2018-2019 afgewerkt. De sessie was tevens de eerste groepstraining op het nieuwe trainingscomplex 1908. Dat was niet de enige primeur, want de spelers droegen hierbij voor het eerst de nieuwe trainingskleding, die geel als basiskleur heeft.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

25 | El Ahmadi besluit WK met gelijkspel tegen Spanje
Karim El Ahmadi heeft het WK in Rusland teleurstellend afgesloten. De middenvelder was met Marokko al uitgeschakeld, maar heeft de laatste wedstrijd in de laatste minuut met 2-2 gelijk gespeeld tegen Spanje. El Ahmadi speelde de gehele wedstrijd. Sofyan Amrabat bleef op de bank.

26 | Tapia wint van Jones; Jørgensen naar volgende ronde
Nicolai Jørgensen is de enige Feyenoorder die zich met zijn land heeft geplaatst voor de knock-outfase van het WK in Rusland. Een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk was voor Denemarken voldoende om als tweede te eindigen in Groep C, voor het Peru van Renato Tapia en het Australië van Brad Jones. Het onderlinge treffen tussen die twee landen eindigde in een 0-2 zege voor Peru.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

29 | Vejinovic maakt definitief overstap naar AZ
Marko Vejinovic maakt definitief de overstap naar AZ. De 28-jarige middenvelder, die vorig seizoen al op huurbasis voor de Alkmaarders uitkwam, tekent in Noord-Holland een verbintenis voor vier seizoenen. Vejinovic had in De Kuip nog een contract tot 2019.

29 | Kind van de club Ian Smeulers tekent profcontract
In de Boardroom van De Kuip tekende Ian Smeulers (18) vrijdagochtend een driejarig contract dat hem tot medio 2021 aan de club verbindt. De linksback doorliep vanaf 2006 de jeugdopleiding van Feyenoord. ‘Het maakt me heel trots om als echte Feyenoorder dit contract te tekenen.’

29 | Ook Jordie van Leeuwen zet krabbel onder profcontract
Ruim een week nadat collega-doelman Elber Evora zijn eerste profcontract bij Feyenoord tekende, was het vanmiddag (vrijdag) de beurt aan Jordie van Leeuwen (17). De goalie tekende een contract voor één jaar. Feyenoord heeft een optie om het contract met één jaar te verlengen.

30 | Feyenoord start oefencampagne met zege in Putten
Feyenoord is met een 1-8 overwinning begonnen aan de oefencampagne in aanloop naar de start van seizoen 2018-2019. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst liep na rust weg bij Hoofdklasser S.D.C. Putten.

Jaaroverzicht 2018: Feyenoord wint gouden KNVB Beker

Lees meer over
De Kuip El Ahmadi Robin van Persie Steven Berghuis Eric Botteghin Jens Toornstra Dylan Vente Tyrell Malacia FC Utrecht Dirk Kuyt Renato Tapia Sofyan Amrabat Van Marwijk Fiorentina SDC Putten trainingskamp Tonny Vilhena Toornstra Bilal Basacikoglu Tapia Kevin Diks Gustavo Hamer Van den Berg
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties