Feyenoord wint stadsderby van Sparta Rotterdam

zondag 29 april 2018 16:20 38.020 keer bekeken 103 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord is in de laatste competitiewedstrijd in De Kuip van dit Eredivisieseizoen opnieuw te sterk gebleken voor Sparta Rotterdam. Waar het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst op Het Kasteel nog met 0-7 te sterk voor de club uit Spangen, was in het eigen stadion de marge iets kleiner: 3-1. Steven Berghuis (2) en Sparta-verdediger Frederik Holst zorgden voor de doelpunten voor Feyenoord.

De stadsderby kwam in een uitverkochte Kuip wat moeizaam op gang, maar toen beide ploegen eenmaal tot kansen kwamen viel er genoeg te genieten. Van de heerlijke hakbal van Robin van Persie bijvoorbeeld, waarmee hij Nicolai Jørgensen alleen voor Sparta-doelman Jannik Huth zette. De Deense spits scoorde met een chip, maar werd (onterecht) teruggefloten door arbiter Higler wegens vermeend buitenspel.

Uitstel
Even daarna was Steven Berghuis dicht bij de openingstreffer, toen ook hij voor de sluitpost van De Kasteelheren werd gezet, maar hij kwam net iets tekort om de bal langs Huth te werken. Aan de andere kant werden Deroy Duarte, Robert Mühren en Thomas Verhaar gevaarlijk voor de bezoekers, maar door adequaat handelen van de in de basis gestarte Eric Botteghin, Justin Bijlow en Jan-Arie van der Heijden werd een Sparta-goal uitgesteld.

Want de club uit Spangen zou scoren. Dat deed Sparta in de 35ste minuut op wel erg fraaie wijze. Fred Friday liet Bijlow met een kiezelhard schot in de verre hoek kansloos en zette zijn club daarmee op voorsprong in De Kuip. Die voorsprong kon al een minuut later worden weggepoetst door Van Persie. De routinier zag zijn inzet echter gekeerd worden door de doelman.

In de eerste minuut van de extra tijd viel de gelijkmaker alsnog. Van Persie bediende Berghuis met een afgemeten voorzet, waar de buitenspeler en clubtopscorer alleen maar tegenaan hoefde te lopen: 1-1. Het was voor Van Persie zijn eerste assist dit Eredivisieseizoen en Berghuis’ vijftiende competitiedoelpunt. Opgeteld bij zijn twaalf assists was hij daardoor dit seizoen al bij 27 goals direct betrokken.

Eigen doelpunt
Meerdere Feyenoord-spelers hadden in de 65ste minuut een aandeel in de 2-1, maar de goal kwam uiteindelijk op naam van een Sparta-verdediger. Frederik Holst gaf het laatste zetje, na een goede actie van Karim El Ahmadi op de rechterflank en inglijden van Boëtius. Die leek het doelpunt te maken, maar door de tussenkomst van Holst ging de bal over de doellijn.

Feyenoord ging daarna, met Jens Toornstra en Bart Nieuwkoop als vervangers van Boëtius en Kevin Diks in de ploeg, nog op zoek naar een derde treffer. Die kwam er nog in de slotfase, toen El Ahmadi opnieuw sterk doorkwam op de rechterflank. Met wederom een lage voorzet vond hij Berghuis, die zijn tweede van de middag en zestiende van het seizoen binnentikte. Met de 3-1 tekende hij voor de eindstand.

Wedstrijdverloop
 • Doelpunt Fred Friday (E.D.) (0 - 1)
  '35
 • Doelpunt Steven Berghuis (1 - 1)
  '45
 • Doelpunt Frederik Holst (E.D.) (2 - 1)
  '65
 • Ilias Alhaft komt erin voor Stijn Spierings
  '73
 • Dos Santos komt erin voor Thomas Verhaar
  '73
 • Bart Nieuwkoop komt erin voor Kevin Diks
  '76
 • Jens Toornstra komt erin voor Jean-Paul Boëtius
  '76
 • Doelpunt Steven Berghuis (3 - 1)
  '83
Gerelateerd nieuws
103 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75084 leden - Op dit moment zijn 650 mensen actief, waarvan 228 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved