Van Persie over mogelijke bekerwinst: ''Zou heel speciaal zijn''

Van Persie over mogelijke bekerwinst: ''Zou heel speciaal zijn''

Robin van Persie kijkt uit naar de finale van de TOTO KNVB Beker. De routinier, die afgelopen winter terugkeerde bij Feyenoord, leek de afgelopen weken klaargestoomd te worden om in de bekerfinale belangrijk te zijn. Als het aan Van Persie ligt, legt zijn team zondag beslag op de honderdste KNVB Beker.

“Veertien jaar voetballen in het buitenland was een prachtige reis. Mooier dan ik ooit had kunnen dromen. Ik voetbalde vooral omdat ik het leuk vond. Later hoopte ik het eerste van Excelsior te halen en als ik heel erg mijn best deed misschien wel Feyenoord 1."

"Dus als ik nu terugkijk dan ben ik heel erg blij met wat ik heb bereikt en daar ook dankbaar voor. Maar het boek is nog niet dicht. Ik ben bij Feyenoord teruggekomen om alles eruit te halen wat erin zit, te genieten en bovenal bij te dragen aan nieuwe successen", aldus Van Persie op de website van de KNVB.

“Het zou heel speciaal zijn als ik in het jaar van mijn terugkeer al een prijs kan winnen met Feyenoord. En het is de honderdste finale. De beker is voor het eerst van goud. Dat vind ik leuke details", vervolgt hij.

"Maar AZ speelt erg goed en vermakelijk voetbal, volgens een duidelijke filosofie. Ik zie ook weleens wedstrijden van hun jeugdelftallen en daar is die filosofie ook al goed zichtbaar. Dat is erg knap. Een favoriet voor deze finale? Die is er op voorhand dus niet echt. Veel mensen zullen misschien AZ zeggen, omdat ze in de competitie boven ons staan...”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties