Feyenoord verdient miljoen aan WK in Rusland

Feyenoord verdient miljoen aan WK in Rusland

Feyenoord houdt in ieder geval een kleine miljoen euro over aan het WK in Rusland. Dit blijkt uit een berekening van Voetbal International. De Rotterdamse club is met vijf spelers hofleverancier van de Eredivisie op het toernooi.

Clubs wordt sinds 2010 gecompenseerd voor het afstaand van spelers voor het WK. De clubs ontvangen 8.530 dollar per dag, de teller begint twee weken voor de start van het toernooi te lopen en stopt op de dag van de uitschakeling.

Aangetekend moet wel worden dat FIFA het geld verspreidt over de clubs waar de speler twee jaar voorafgaand aan het WK actief was. Zodoende zal Feyenoord de fee voor Amrabat moeten delen met FC Utrecht, waar hij vorig jaar onder contract stond.

Volgens het medium zal Feyenoord minimaal 1,1 miljoen dollar (ruim 930.000 euro) opstrijken. Dit bedrag kan uiteraard nog oplopen als Feyenoorders langer meedoen aan het toernooi. Namens de Rotterdamse club doen Amrabat (Marokko), Karim El Ahmadi (Marokko), Brad Jones (Australië), Nicolai Jørgensen (Denemarken) en Renato Tapia (Peru) mee aan het WK.

Lees meer over
Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties