ReddeKuip komt in november met kant en klaar voorstel

ReddeKuip komt in november met kant en klaar voorstel

Bouwbedrijf Besix wil de Kuip in de komende jaren omtoveren tot een modern stadion. De plannen van ReddeKuip moeten leiden tot een tussenoplossing. Een grondig gerenoveerd stadion zou een oplossing zijn voor de komende 15 à 20 jaar, stelt Henk Post, commercieel directeur van Besix.. 'In die periode kan Feyenoord werken aan een nieuw icoon op Zuid', zegt hij in het Rotterdams Dagblad.

De verbouwingsplannen van stichting ReddeKuip moeten in november hun kant en klare vorm aannemen, waarna het voorstel onderdeel kan uitmaken van de gemeenteraadsverkiezingen. Voor 120 miljoen euro moet de Kuip ge-upgrade worden tot een stadion met een capaciteit van 60.000 stoeltjes met de nodige comfort voor supporters en de zakelijke relaties.

ReddeKuip meent dat een renovatie de begroting met tientallen miljoenen euro's zal opkrikken. Zij vragen van de gemeente een garantstelling van 35 miljoen euro. Adviesbureau Hypercube wordt intensief ingeschakeld om de plannen gaandeweg al te toetsen. In principe kan in de zomer van 2014 al gestart worden met de renovatie. 'In september 2016 zijn we dan klaar. Ruim bijtijds voor het EK van 2020 , aldus Post.

Lees meer over
hns Reddekuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties