"Ik denk dat hij mij een betere voetballer heeft gemaakt"

"Ik denk dat hij mij een betere voetballer heeft gemaakt"

Bij Feyenoord leeft men momenteel in alle rust toe naar de seizoensafsluiter van aankomende zondag tegen Excelsior. In het afgelopen seizoen hebben we regelmatig kunnen genieten van mooie doelpunten, goede assists of mooie crosspasses. Bij Calvin Stengs was dit met zeventien assists en acht doelpunten uit 42 wedstrijden zeker het geval.

"Het einde nadert, dus dat voel je wel een beetje. Vandaag hebben weer iets leuks gedaan en we padel gespeeld", vertelt Stengs tegenover de NOS. De middenvelder is tevreden met wat hij dit seizoen heeft laten zien op het veld. "Ik denk dat ik een goed seizoen heb gehad en belangrijk ben geweest voor het team. In mijn creativiteit en het geven van assists. Zeker konden er nog dingen beter."

Stengs werkte eerder al bij AZ samen met Arne Slot en heeft nu wederom een succesvol seizoen bij Feyenoord. De middenvelder is zijn trainer enorm dankbaar voor de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. "In zijn geheelheid denk ik dat hij mij een betere voetballer heeft gemaakt en het spelletje meer heeft leren begrijpen. Vooral wat er gevraagd wordt in bepaalde situaties. Ik denk dat ik een slimmere en betere voetballer ben geworden."

Aankomende zomer zal de selectie van het Nederlands elftal afreizen naar Duitsland om deel te nemen aan het EK. Eind vorig jaar kreeg Stengs nog speelminuten van bondscoach Ronald Koeman en tegen Gibraltar wist de middenvelder drie doelpunten te scoren. Met de concurrentie op het middenveld lijkt de kans op een plek in de selectie klein, maar toch houdt Stengs de hoop. "Het zou een mooie bekroning zijn, maar ik ben nu vooral bezig met Feyenoord, dan zie ik wel wat er kan gebeuren", vertelde hij onlangs.

Lees meer over
Arne Slot Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties