Stengs: ''Hoe we na de rust starten, dat mag eigenlijk niet''

Nog één wedstrijd in het tijdperk van Arne Slot. Die zal worden ingegaan met een ongeslagen status die al het hele kalenderjaar duurt. De overwinning van Feyenoord op N.E.C. van vandaag werd echter met de nodige moeite geboekt. In de tweede helft leek het veld meer op een speeltuin, want aan alle kanten konden spelers in alle vrijheid doen wat ze wilden. Dit gold ook voor Calvin Stengs, die al in de eerste helft zijn stempel drukt.

In gesprek met ESPN legt de frêle middenvelder uit wat hij van de wedstrijd vond. ''Ik denk dat we de overhand hebben in de eerste helft. We kwamen niet tot veel kansen, maar we scoren een goede goal van mij. Maar hoe we na de rust starten, dat mag eigenlijk niet. We waren slordig en iedere keer verloren we te snel de bal als we van kant wisselden. We kregen daardoor een wedstrijd die te veel op en neer ging. Met tien komen ze zelf eruit, dat mag niet.''

Vervolgens legt hij uit wat er omging in de spelersgroep tijdens het duel, welke mentaal bij vlagen een beproeving bleek. ''Ik denk dat we de tweede seizoenshelft nog niet hebben verloren, dat wilden we doorzetten. We moesten gas blijven geven en als je dan toch weer op 2-2 komt, is dat wel vervelend. Het is zo onnodig en het wordt mentaal steeds zwaarder.''

Afsluitend vertelt Stengs over zijn doelpunt. En bespreekt hij wat hij verwacht van komende zomer. Wellicht zit er voor de geboren Nieuw-Venneper nog een mooi slot van het seizoen in. ''Ik zag Proper z'n been uitsteken dus ik dacht ik schuif hem er tussendoor. Het zou mooi zijn om bij Oranje mee te mogen doen, dat speelt in je achterhoofd.''