Stengs met 'assist van het seizoen': "Hij doet het alleen veel te weinig"

Stengs met 'assist van het seizoen': "Hij doet het alleen veel te weinig"

Voor Feyenoord staat er in de slotfase van het Eredivisieseizoen weinig meer op het spel. Toch zijn de wedstrijden van de ploeg van Arne Slot zeker nog de moeite waard. Zo genoot Kenneth Perez donderdag enorm van de assist met buitenkant voet van Calvin Stengs op de 1-3 van Ayase Ueda.

Perez is vaak genoeg kritisch op Stengs, zo benadrukte hij in Dit Was Het Weekend. "Hij lanterfant een beetje op het veld. Hij doet niet heel veel goed; in de bekerfinale niet en ook niet in deze wedstrijd. Maar deze assist..." Het riep direct de vraag op waarom de middenvelder dit niet vaker laat zien. "Dat zagen we ook bij AZ", aldus Perez. "Hij kan dit, anders laat je het niet opeens zien. Hij doet het alleen veel te weinig."

Marciano Vink heeft een mogelijke verklaring daarvoor. "Ik denk dat hij heel lang, misschien te lang, met angst in zijn systeem heeft gespeeld. Hij speelde bijvoorbeeld heel lang met tape. Ik denk dat hij daarmee iets van zijn constantheid is kwijtgeraakt. Slot zei al een keer dat hij zijn oude niveau niet meer kan halen. De Stengs die we nu zien, die bij vlagen briljante dingen laat zien... Ik denk dat dat het is."

"Hij is een frivole speler", merkte Perez tot slot op. "Hij wil graag doorslaggevend zijn; dat wil je als nummer 10 altijd. Maar op dit moment wordt hij overvleugeld door Timber. Ik wil ook heel graag dat hij dit drie keer per wedstrijd laat zien. Nu hebben we het één keer gezien tegen Go Ahead Eagles. En dat was echt smullen", zei hij over wat volgens hem de 'assist van het seizoen' was.

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties