Te Kloese deed Hancko belofte tijdens contractverlenging

Te Kloese deed Hancko belofte tijdens contractverlenging

Dávid Hancko is opnieuw bezig aan een indrukwekkend seizoen bij Feyenoord. De Slowaak is een vaste waarde in het elftal van trainer Arne Slot en weet altijd een hoog niveau te halen. De 26-jarige centrale verdediger voelt zich thuis in De Kuip, maar realiseert zich ook dat een grote club zich wel eens kan gaan melden.

Wanneer een topclub zich daadwerkelijk aandient voor Hancko, kan hij rekenen op alle medewerking van Dennis te Kloese. De algemeen directeur van Feyenoord heeft onlangs een belofte gedaan aan de linkspoot. Hancko heeft zijn contract verlengd tot medio 2028, voornamelijk om zijn marktwaarde te verhogen en Feyenoord sterker te maken in toekomstige onderhandelingen.

"Ik heb mijn contract in februari verlengd", vertelt Hancko in gesprek met ESPN. "Toen sprak ik met onze algemeen directeur Dennis te Kloese. Hij zei: 'We willen je hier zo lang mogelijk houden. Maar als er een kans komt bij een van de grote clubs, of iets wat je echt wilt, dan breng ik je naar het vliegveld.' Zo hebben we het besproken. Maar het is op dit moment niet aan de orde. Er staat geen druk op mijn spelersmakelaar of op de club."

ESPN DOC
Liefhebbers kunnen zondagavond genieten van de ESPN DOC "Dávid Hancko: Think first, act second". De volledige documentaire is te zien op ESPN 1 en begint om 21:15 uur. De Feyenoorder vertelt onder meer over zijn droomclub en idool David Beckham. "Hij was mijn grote voorbeeld. Ik draag hier zijn shirt", zegt Hancko terwijl hij een jeugdfoto van zichzelf laat zien. "Toen ik klein was, was ik fan van Liverpool, omdat Martin Skrtel de centrale verdediger van Slowakije was, dus ik was gek op Liverpool, maar Beckham was altijd mijn idool."

Elke voetballer heeft een ritueel, en Hancko vormt daarop geen uitzondering. De verdediger schrijft voor elke wedstrijd in een boekje. "Dit is een ritueel dat ik heb ontwikkeld en dat ik nu voor elke wedstrijd doe. Ik schrijf altijd de naam van de wedstrijd en de datum op. Ik probeer de dingen op te schrijven die ik later op het veld moet uitvoeren. Ik herlees de momenten die ik opschrijf en ik doe dit nu al zo'n honderd tot tweehonderd wedstrijden op deze manier."

"Ik schrijf met de pen waarmee ik mijn contract bij Feyenoord heb ondertekend. Dat is mijn ritueel waarvan ik denk dat het mij helpt om me voor te bereiden op de wedstrijd. Het helpt mij om een halve seconde sneller te zijn, maar het helpt vooral in mijn hoofd. En ook tijdens de besprekingen die we hebben met de trainer schrijf ik dingen op. Ik noteer dan de aanwijzingen die gaan over mijn positie en de tegenstander. Dat kan cruciaal zijn, en ik noteer het zeker in mijn boekje."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties