Hancko heeft geen haast met vertrek: "Speciaal om te spelen voor Feyenoord"

Hancko heeft geen haast met vertrek: "Speciaal om te spelen voor Feyenoord"

Dávid Hancko lijkt één van de spelers die komende zomer zal vertrekken bij Feyenoord. Een atleet wil altijd het maximale uit zijn carrière halen, zo is zijn eigen visie. De Slowaak maakt al sinds zijn komst in Rotterdam een hele goede indruk, maar wil ook geen overhaaste beslissing maken bij een mogelijk vertrek.

"Het is iets heel speciaals", begint Hancko tegenover ESPN na afloop van de huldiging. "Dit was in het bijzonder voor de fans die niet in het stadion konden zijn, omdat er niet genoeg capaciteit was. Voor mij is het gekkenwerk dat er op maandag zoveel mensen komen kijken. Sommige zullen zeggen dat het te veel is voor slechts een beker, maar je ziet dat het voor de mensen speciaal is. Ook voor mij is het speciaal, omdat je nooit weet hoeveel prijzen je nog gaat winnen."

Zondagavond was er ook na de huldiging op het veld nog een mooi feest. "Er waren veel vrienden, familie en mensen van de club. We hebben er enorm van genoten." Of het te vergelijken is met de landstitel van vorig jaar? "Voor mij is iedere prijs er één. Uiteraard is het kampioenschap groter, maar ik ben hier nu twee jaar en heb twee prijzen gewonnen. Daar ben ik heel trots op. Ik ben ook dankbaar dat ik altijd vind ben en op het veld kan staan. Dit is echt iets waarbij je ziet dat het harde werk wordt uitbetaald."

Hancko is heel trots op de ontwikkeling die Feyenoord in de afgelopen periode heeft doorgemaakt. "Als je kijkt naar het Feyenoord van vijf tot zes jaar geleden, dan spelen we nu twee jaar achter elkaar in de Champions League en winnen we twee prijzen. Als speler ben ik persoonlijk ook heel erg gegroeid. Na het eerste seizoen was het misschien verrassend hoe ik speelde, maar nu heb ik het in het tweede seizoen ook bewezen."

"Volgend jaar moeten we weer alles winnen wat kan. Ook in Europa denk ik dat we meer konden doen. Bij de wedstrijd van gister hielp het ons dat we in Europa grote wedstrijden hebben gespeeld. We moeten deze ervaring meenemen en gebruiken voor volgend jaar." Of Hancko er volgend seizoen zelf ook bij is? "Ik heb al vaak verteld dat ik het heel leuk vind om hier te zijn en te spelen. Als ik blijf dan speel ik voor een club die ik geweldig vind. Het is speciaal om te spelen voor Feyenoord, maar als atleet wil je ook het maximale behalen. Voor nu speelt er niks en denk ik alleen aan Feyenoord en zie we het wel naar het EK."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties