Ivanušec: "Dat duurde te lang voor mijn gevoel"

Ivanušec: "Dat duurde te lang voor mijn gevoel"

Luka Ivanušec heeft dit seizoen in totaal veertig wedstrijden gespeeld, maar zijn overstap naar Feyenoord is nog niet helemaal verlopen zoals hij dat vooraf had gehoopt. De Kroaat moest het veelal doen met invalbeurten en leek vooral in het begin moeite te hebben met het tempo van de Rotterdammers.

"Ik heb natuurlijk meer willen spelen, maar aan het begin van het seizoen raakte ik geblesseerd", vertelt Ivanušec tegenover ESPN. "Ik begon goed, maar daarna moest ik weer in vorm zien te komen. Dat duurde te lang voor mijn gevoel. Nu richting het einde van het seizoen gaat het weer beter. Ik hoop dat ik die lijn volgend seizoen door kan zetten."

Voor volgend seizoen heeft Ivanušec als doel gesteld om zichzelf meer te bewijzen in het rendement. "Ik denk ten minste aan tien doelpunten en tien assists. Dubbele cijfers. We hadden natuurlijk kampioen willen worden, maar uiteindelijk was Champions League-voetbal behalen ook belangrijk en het is ons gelukt om dat te bereiken. Voor volgend seizoen is het belangrijk voor de club, de fans en voor iedereen om weer kampioen te worden. Dat is onze doelstelling."

EK met Kroatië
Ivanušec is een volwaardig international van Kroatië en verwacht deze zomer gewoon deel te nemen aan het EK in Duitsland. "Ik denk dat ik een goede kans maak. Nu het seizoen weer ten einde komt, ben ik weer goed gaan spelen en heb ik voor enkele assists en doelpunten gezorgd. Ik denk dat ik wel naar het Europees Kampioenschap ga, maar de bondscoach bepaalt uiteindelijk."

De aanvaller van Feyenoord heeft momenteel negentien interlands achter zijn naam staan en hoopt daar meer dan drie aan toe te kunnen voegen. "We zitten in een zware groep met Spanje, Italië en Albanië. We zijn altijd wel de underdogs, maar we zijn ook tweede en derde van de wereld geweest. Dus we verwachten wel gewoon in de groep door te gaan."

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties