Van Geel nieuwe technisch manager Eredivisie CV

Van Geel nieuwe technisch manager Eredivisie CV

Voormalig technisch directeur van Feyenoord, Martin van Geel, is na een periode van bijna vijf jaar bij Willem II aangesteld als nieuwe technisch manager bij Eredivisie CV. Per 1 juli volgt hij de vertrokken Mark-Jan Fledderus op en zal hij zich focussen op de verdere ontwikkeling van sportief-technische disciplines in het Nederlandse betaald voetbal.

Zoals te lezen in een statement op de site van de Eredivisie betekent dit dat Van Geel zich zal focussen op de Eredivisie Veranderagenda, het sportieve dataproject, competitieopzet, speeldagenkalender, speelondergrond, jeugdopleidingen, beloftenteams, transferwindows en de welbekende voetbalpiramide. Ook gaat hij de samenwerking bevorderen met technische clubdirecteuren via het Technisch Platform en contacten bij andere nationale- en internationale voetbalorganisaties zoals de Keuken Kampioen Divisie, KNVB, European Leagues, UEFA en FIFA.

Bij de Eredivisie CV gaat Van Geel weer samenwerken met Jan de Jong, die in zijn tijd bij Feyenoord twee jaar actief was als algemeen directeur. "Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal. Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met Jan de Jong en de andere medewerkers waarvan ik er een heel aantal al vele jaren ken."

Van 1 mei 2011 tot 30 juni 2019 was Van Geel in dienst van Feyenoord als technisch directeur. Tijdens die periode werden er door de Rotterdammers liefst vijf prijzen veroverd, waaronder de eerste landstitel sinds achttien jaar. Ook werd de club mede door zijn inspanningen weer gezond gemaakt en kon er worden geïnvesteerd in 1908, de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, en het nieuwe jeugdcomplex. Na zijn dienstverband bij Feyenoord keerde hij terug naar Willem II om als algemeen directeur aan de slag te gaan.

Lees meer over
martin van geel
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties