De omstreden deal tussen de gemeente Rotterdam en De Kuip, waarbij het stadion zo'n 11,8 miljoen euro moet ontvangen ter compensatie van het feit dat er geen concerten meer worden georganiseerd, staat op losse schroeven. Coalitiepartij Leefbaar Rotterdam vindt het geen goed idee en ook bij raadsleden zijn nog veel vragen.
Vorige maand kwam het nieuws naar buiten en direct kwamen er veel reacties los, ook vanuit Feyenoord. Dennis te Kloese en zijn collega's van de directe zijn namelijk niet betrokken bij de plannen die ervoor moeten zorgen dat er makkelijker woningen rondom het stadion gebouwd kunnen worden. Feyenoord wil de banden met het stadion juist aanhalen om het op korte termijn te kopen. Juist de concerten worden ook in de toekomst als een belangrijk verdienmodel gezien.
De enige manier hoe de deal nog afgeblazen kan worden is via de politiek. In een samenvatting van het Algemeen Dagblad is te lezen dat er juist veel gemeenteraadsleden zijn die vraagtekens hebben bij het plan. Zo levert een discussie met wethouder Chantal Zeegers vooral vragen op over de noodzaak en financiële consequenties voor de ontwikkeling van Feyenoord City 2.0.
Opvallend is dat er vanuit coalitiepartij Leefbaar Rotterdam veel vragen te horen zijn. Ze zijn voor de duizenden woningen in het gebied, maar niet tevreden over de afspraken met De Kuip en hoe de communicatie is gegaan met Feyenoord. "Waarom de haast om deze deal te sluiten? Veel van de bouwplannen zijn nog lang niet bekend", zei Thomas Roskam. Ook vanuit de PvdA en GroenLinks is duidelijk te horen dat men niet weet of dit het beste besluit is.
Het is nog onduidelijk of een meerderheid van de gemeenteraad akkoord gaat. Er is om aanvullende informatie gevraagd, zodat het debat volgende week kan worden voortgezet.
Plaats reactie
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties