Te Kloese baalt van directie Stadion Feijenoord: ''Laatste woord niet over gesproken''

Te Kloese baalt van directie Stadion Feijenoord: ''Laatste woord niet over gesproken''

De relatie tussen Stadion Feijenoord en Feyenoord heeft een flinke deuk opgelopen. Stadiondirecteur Lilian de Leeuw heeft een deal gesloten met de Gemeente Rotterdam zonder de directie van de Rotterdamse club daarbij vooraf op de hoogte te stellen of in mee te nemen.

De gevolgen zijn groot, want vanaf 2026 kunnen er geen concerten meer georganiseerd worden in De Kuip. Daartegenover staat dat Stadion Feijenoord eenmalig een miljoenenbedrag ontvangt, en daarmee kan een grote schuld bij de Amerikaanse bank deels of misschien zelfs helemaal worden afgelost. Het voordeel voor de Gemeente Rotterdam is dat het een stuk goedkoper huizen kan bouwen rondom De Kuip zonder te hoeven voldoen aan strenge geluidsnormen.

Feyenoord is momenteel een huurder en heeft de intentie om De Kuip te kopen. Nu er geen concerten meer gegeven kunnen worden, ook niet wanneer De Kuip volledig is gerenoveerd, valt er een toekomstige inkomstenbron weg. Algemeen directeur Dennis te Kloese bevestigt te balen van de gang van zaken. "We zijn inderdaad erg ontstemd over het feit dat er mededelingen zijn gedaan over een aantal zaken die met de Gemeente zijn geregeld, waarbij wij als huurder van het stadion niet zijn betrokken.''

''Wij menen dat we hierbij betrokken hadden moeten worden en ook een rol hadden kunnen spelen ten behoeve van Feyenoord en het belang van Feyenoord. Wat dat betreft is hier zeker nog niet het laatste woord over gesproken. Ik denk dat we hier eens goed voor moeten gaan zitten. We willen de feeststemming daardoor niet laten onderdrukken, maar het is wel duidelijk dat we hier ontstemd over zijn'', aldus een duidelijke Te Kloese in gesprek met RTV Rijnmond.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties