Stadion Feijenoord ontvangt miljoenenbedrag van Gemeente Rotterdam

Stadion Feijenoord ontvangt miljoenenbedrag van Gemeente Rotterdam

Stadion Feijenoord zal financieel gecompenseerd worden door de Gemeente Rotterdam. Vanaf 2026 zullen er geen grote popconcerten meer georganiseerd worden in De Kuip, omdat er woningen gebouwd moeten worden in de omgeving van het stadion. Om dit proces te vergemakkelijken is besloten om af te zien van grote evenementen.

''Natuurlijk is het niet meer kunnen faciliteren van popconcerten jammer'', zegt stadiondirecteur Lilian de Leeuw in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Veel mensen hebben geweldige herinneringen aan een concert in de Kuip. Maar de Kuip neemt hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook vanuit het idee een goede buur te zijn.''

''Het gaat om een eenmalige compensatie voor de inkomsten die De Kuip misloopt door de uitval van grote concerten. Met de nieuwe afspraken en de eenmalige compensatie zorgen we nu voor een toekomstbestendige, gezonde bedrijfsvoering en blijven we voor Feyenoord, ook financieel, een solide thuisbasis.''

Stadion Feijenoord had de ambitie om weer grote concerten te organiseren, maar de inkomsten die nu voortvloeien uit de deal met de Gemeente Rotterdam kunnen goed gebruikt worden. De Kuip heeft dringend behoefte aan onderhoud en daarnaast is het eigen vermogen ook flink gekrompen. De laatste grote concerten waren in 2019, met Rammstein en Marco Borsato, en die behoren nu tot het verleden.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties