Verdienmodel De Kuip in de problemen: "Feyenoord wordt de stad uitgedreven"

Verdienmodel De Kuip in de problemen: "Feyenoord wordt de stad uitgedreven"

Eerder deze week werd bekend dat Stadion Feijenoord financieel gecompenseerd zal worden door de gemeente Rotterdam omdat er in de toekomst geen grote popconcerten meer georganiseerd mogen worden. Dit alles heeft te maken met het feit dat er woningen gebouwd gaan worden in de omgeving van De Kuip. Chris Woerts ziet serieuze problemen voor Feyenoord.

"Feyenoord wordt de stad uitgedreven door de gemeente", trapt Woerts vrijdagavond af in de talkshow Vandaag Inside. "Ze gaan huizen bouwen rond De Kuip, alle parkeerterreinen verdwijnen. Dat betekent dat ze het verdienmodel van De Kuip de nek omdraaien. De directrice van De Kuip, Lilian de Leeuw, zit in een gezamenlijk overleg met een aantal collega's zoals Dennis te Kloese en Pieter Smorenburg."

In dat gezamenlijke overleg zou De Leeuw niet juist hebben gehandeld volgens Woerts. "Maar die heeft haar mond dichtgehouden. Zij weet al drie maanden dat dat plan is ingediend. Lilian de Leeuw heeft eigenlijk een mes in de rug gestoken bij haar collega's van de directie. Dat is heel kwalijk. Ze willen Feyenoord helemaal isoleren door het verdienmodel te veranderen."

Woerts geeft voorbeelden over evenementen die niet meer plaats zullen vinden in De Kuip. "Vooral voor grote wedstrijden en interlands. De finale van de TOTO KNVB Beker wordt daar ook niet meer gespeeld in de toekomst. De gemeente is zó gefrustreerd dat Feyenoord City niet is doorgegaan, dat ze bezig zijn om Feyenoord de stad uit te jagen." Johan Derksen haakt in: "De gemeente moet zich diep schamen, want voor de promotie van de stad Rotterdam is Feyenoord het allerbelangrijkst."

Ook volgens Woerts is Feyenoord van groot belang voor een stad als Rotterdam "Een stad die de uitstraling wil hebben van een havenstad heeft een club als Feyenoord echt nodig. In een stad als Rotterdam hoort een stadion waar internationale finales gespeeld kunnen worden. Champions League-finales." Een eventuele huldiging van de selectie mag bij winst van de KNVB Beker ook al niet gehuldigd worden op de Coolsingel. "De gemeente Rotterdam is zó anti-Feyenoord geworden nadat Feyenoord City de nek om is gedraaid. Het is een schande dat de gemeente de club niet omarmt. Het is het boegbeeld en de beste marketing voor de stad."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties