"Dan wil ik alleen wel weten waarom hij zo weinig heeft gespeeld"

"Dan wil ik alleen wel weten waarom hij zo weinig heeft gespeeld"

De stilte rondom Feyenoord laat duidelijk merken dat het einde van het seizoen nadert. De transfer van Arne Slot wordt vermoedelijk pas na de laatste wedstrijd aangekondigd, terwijl het aanstellen van een nieuwe trainer ook nog wel een tijdje gaat duren. In de media worden een aantal spelers van Feyenoord besproken, zo ook Ayase Ueda. De spits begon de afgelopen wedstrijden in de basis en lijkt beter in vorm te raken.

In het voetbalprogramma Veronica Offside vraagt presentator Wilfred Genee zich af of Feyenoord komende zomer een nieuwe spits moet halen, of kan Ueda wel slagen als eerste spits van Feyenoord? "Nou, ik ben nooit echt fan geweest van Ueda", reageert Wesley Sneijder. Ook Wim Kieft is niet erg enthousiast. "Ik heb het ook nog niet kunnen ontdekken bij hem. En nu begrijp ik heus wel dat Gimenez de eerste spits was en dat je dan weinig aan spelen toekomt om dat te ontwikkelen."

"Maar ik vind ook wel dat Arne Slot erg vaak zegt dat Feyenoord als opvolger al een hele goede spits aan bord heeft. Hij heeft hem ook zelf gehaald natuurlijk", vervolgt Kieft zijn verhaal lachend. Toch vraagt de analist zich dan wel af waarom De Japanner het dit seizoen nog beperkt heeft kunnen laten zien. "Dan wil ik alleen wel weten waarom hij zo weinig heeft gespeeld", vraagt hij zich af, wetende dat Gimenez het in de tweede seizoenshelft ook niet bepaald liet zien.

Sneijder wil Ueda ook niet helemaal afschrijven en hoopt dat het volgend seizoen beter gaat. "Hij mist misschien gewoon wedstrijdritme. Dus het kan ook dat Slot het gevoel heeft dat als die jongen straks wat vaker gaat spelen en hij komt wat meer in een wedstrijdritme, dat hij dan een hele goed spits is, maar ik vind het allemaal gewoon nog net niet. Hij heeft mij nog niet kunnen bekoren."

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties