"Dan heb je nog een spits die heel veel goals gaat maken"

Het Eredivisie-seizoen 2023/2024 nadert nu echt zijn einde. In speelronde 33 stond voor Feyenoord de laatste uitwedstrijd op het programma en die werd, weliswaar met enige moeite, met 2-3 gewonnen van NEC. Nu kan het vizier worden gericht op de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Voor Arne Slot wordt dat direct zijn laatste wedstrijd als trainer in Rotterdam.

"Ik ga met veel plezier deze week in", vertelt Slot na afloop van de wedstrijd tegen NEC op de persconferentie. "In de afgelopen drie jaar dat ik hier gewerkt heb, heb ik elke dag met ongelofelijk veel plezier naar het trainingscomplex gereden. Ten eerste omdat daar kwalitatief hele goede mensen werken, maar ook omdat er hele fijne mensen werken. Ze hebben mij vanaf dag één thuis laten voelen, dus het is enerzijds heel mooi om daar nog een week naar toe te mogen, maar anderzijds ook met het gevoel dat ik echt iets ga missen."

Prestaties Ueda
Ayase Ueda begon de afgelopen weken steeds in de basis en het is duidelijk te zien dat de Japanner steeds beter begint te spelen. "Hij doet precies wat ik al maandenlang vertel. Dat is voor de club geweldig nieuws, want een trainer kan het wel roepen, maar nu heeft hij het aangetoond. Hij heeft er drie of vier gespeeld en elke wedstrijd scoort hij. Nu weet je dat je voor volgend seizoen twee spitsen hebt die heel veel goals kunnen maken. Dus als er één weggaat, dan heb je nog een spits die heel veel goals gaat maken."

Ramiz Zerrouki
Iemand die in de ogen van de meeste fans wederom geen goede wedstrijd speelde, was Zerrouki. Slot reageert op zijn prestaties. "Ik weet niet of hij een lastige wedstrijd speelde. Nu moet hij in grote ruimtes verdedigen en daar zit zijn grootste verbeterpunt. Aan de bal is hij over het algemeen heel zuiver en ziet hij goede oplossingen. In counter situaties en lopende situaties vind ik dat hij een stap kan maken."

Justin Bijlow
De doelman laat sinds zijn terugkeer 'gewoon' weer zien belangrijk te zijn voor Feyenoord en een nieuwe trainer zal dan ook de keuze moeten maken wie er volgend seizoen op goal komt te staan. "Hij haalt er veel voldoening uit door weer te spelen. Vandaag heeft hij een paar uitstekende reddingen gehad en zijn spel van achteruit doet hij heel goed. Dat is één van de mooie dingen voor ons als staf, dat zoveel spelers nu gewoon moeiteloos meespelen en in staat zijn om bij NEC te winnen."

In de eerste helft riep Slot zijn keeper even bij hem om iets te bespreken. "Justin vraagt nog wel eens hoe we bijvoorbeeld een doeltrap kunnen nemen als zij op een bepaalde manier drukzetten. Of hij geeft zelf aan wat hij denkt dat het beste is en vraagt dan of ik er ook zo in zit. Het zit hem vooral altijd in hoe we willen opbouwen bij een doeltrap."

Lees meer over
Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties