Afgewezen stadionplan kost Rotterdam half miljoen

Afgewezen stadionplan kost Rotterdam half miljoen

Het gesneuvelde stadionplan van Feyenoord kost de gemeente Rotterdam ruim een half miljoen euro, exclusief ambtelijke inzet. D66 en SP plaatsen vooral vraagtekens bij de nota van advocatenkantoor Loyens & Loeff.

Op verzoek van het AD/Rotterdams Dagblad gaf verantwoordelijk wethouder Antoinette Laan (Sport, VVD) gisteren inzage in de kosten ter voorbereiding op het afgeblazen besluit over het nieuwe stadion van Feyenoord. Daaruit blijkt onder meer dat het grootste deel van het bedrag is betaald aan Loyens & Loeff: bijna 270.000 euro.

Het bedrijf voorzag het college en de gemeenteraad van financieel en juridisch advies, en toetste of het voorstel voldeed aan de Europese richtlijnen over staatssteun. De andere kosten betreffen 'extern financieel ingewonnen advies' (151.250 euro) en de vergoeding voor de drie second opinions (131.890 euro), waarbij vijf stadionvarianten op verzoek van de gemeenteraad zijn uitgeplozen.

D66 en SP verbazen zich over het 'absurd hoge bedrag' dat door Loyens & Loeff is gedeclareerd. 'Het enige dat ik ooit van hen in handen heb gekregen, was een brief die ik binnen één minuut gelezen had', zegt D66-raadslid Jos Verveen. 'Dat blijkt dus een heel duur briefje te zijn geweest.' Laan verwerpt de kritiek. 'Behalve voorbereidende werkzaamheden voor de te volgen staatsteunprocedure, heeft zij ook geadviseerd inzake de financieringsstructuur van het nieuwe stadion.'

Lees meer over
hns
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties