"Ik denk dat je beter een ervaren coach kan nemen"

"Ik denk dat je beter een ervaren coach kan nemen"

Alles aan Nuri Sahin maakt duidelijk dat het een trainer is met veel potentie. Zijn wens om hoofdtrainer op Champions League-niveau te zijn, lijkt perfect te matchen met de vacature bij Feyenoord. Hoewel Dennis te Kloese diverse opties rustig overweegt, staat Sahin er zonder twijfel goed op bij de technisch directeur van de Rotterdammers.

"Ze hebben het allemaal gehad over dat de nieuwe trainer het profiel moet hebben van Arne Slot. De manier van spelen, hoe hij denkt en ervaring", begint Mario Been in het programma Voetbalpraat op ESPN. "Sahin heeft tweeënhalf jaar ervaring bij Antalyaspor en daarna is hij assistent geworden bij Dortmund. Hij heeft dus relatief weinig ervaring. Hij is wel een geweldige voetballer geweest met een mooie carrière bij Liverpool, Real Madrid en Borussia Dortmund. Hij was echt een goede speler en de jongste speler die ooit in de Bundesliga gedebuteerd heeft."

Toch zegt het succes van iemand zijn voetbalcarrière niet alles, zo weet ook de voormalig trainer van Feyenoord. "Maar of hij nou de aangewezen man is om Arne Slot te gaan vervangen, dat vind ik moeilijk. Er wordt dan ook wel gezegd dat er iemand bij moet als assistent die heel ervaren is. Ik denk dat je beter een ervaren coach kan nemen om voort te borduren op het succes dat Arne heeft gehad."

Leo Driessen zit ook aan tafel en ziet wel kansen voor Sahin als nieuwe trainer van Feyenoord. Een exacte kopie van Slot is niet nodig, zo is hij van mening. "Er gaan al een stuk of drie spelers weg, dus dan kan je misschien beter kiezen voor een radicale ommekeer. Het goede qua voetbal behouden, maar een jonge trainer met een eigen visie het vertrouwen geven. Haast geen ervaring wil toch niet zeggen dat het niet goed kan gaan? Wanneer is er wel eens succesvol doorgeborduurd op iemand zijn succes?"

Lees meer over
Sahin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties