'Oud-Feyenoorder Sahin één van de kandidaten om Slot op te volgen'

'Oud-Feyenoorder Sahin één van de kandidaten om Slot op te volgen'

De huidige assistent trainer van Borussia Dortmund, Nuri Sahin, staat op de radar van Feyenoord om Arne Slot op te volgen vanaf volgend seizoen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 35-jarige oud-Feyenoorder zal op 1 juni in Wembley op de bank zitten als zijn club het in de Champions League-finale opneemt tegen Real Madrid. Sahin werkte in zijn carrière samen met de beste trainers uit het voetbal.

Als middenvelder speelde Sahin voor Borussia Dortmund, Liverpool, Real Madrid, Werder Bremen, Feyenoord en Antalyaspor. Bij laatstgenoemde club begon hij in Turkije ook zijn trainerscarrière. Gedurende zijn spelerscarrière kon Sahin leren van trainers als Jürgen Klopp, Thomas Tuchel, José Mourinho, Bert van Marwijk, Peter Bosz en Peter Stöger.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer maakt Dennis te Kloese vooral gebruik van data. Uit die data is gebleken dat Sahin goed in het plaatje van de Rotterdammers past, ook al is hij pas een beginnende trainer en had hij alleen in Turkije de leiding over een elftal. Toch is het nog geen zekerheid dat de huidige assistent trainer van Die Borussen de nieuwe trainer wordt. "De hoofdtrainer is de belangrijkste man binnen de club. Daarom nemen we de komende weken onze tijd en zullen we ons intern goed oriënteren en overleg voeren", vertelt Te Kloese tegenover Voetbal International.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties