'Pusic mega populair bij spelersgroep; Te Kloese kijkt vooral naar data'

'Pusic mega populair bij spelersgroep; Te Kloese kijkt vooral naar data'

Het is opvallend rustig rond Feyenoord en een mogelijke opvolger van Arne Slot. Dennis te Kloese heeft zijn vakantie achter de rug en is met zijn team inmiddels begonnen aan de zoektocht naar iemand die in het plaatje past dat de club al langere tijd geleden heeft geschetst. Ook een buitenlandse trainer is nog altijd een mogelijkheid.

"Dennis te Kloese gaat niet meer tijdens de transferwindow op vakantie, dus hij ging nu meteen na de finale op vakantie", vertelt Chef sport Marcel van der Kraan in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat op dit moment Dick Schreuder een belangrijke kandidaat is, die bij Castellón net gepromoveerd is. Volgens mij is er inmiddels wel wat contact geweest, maar hij ligt nog vast voor drie jaar en is de best betaalde trainer buiten de La Liga. Feyenoord zal, zoals ze zelf geld willen hebben voor Arne Slot, dan zelf ook een heel fors bedrag moeten betalen. Een paar miljoen voor Dick Schreuder."

Valentijn Driessen hoort het verhaal aan en zet vraagtekens achter de optie van Schreuder. "Het is wel iemand die geen ervaring heeft. Anderhalf jaar bij Zwolle zegt nog niet zoveel en bij de amateurs heeft hij het heel goed gedaan en stond hij er heel goed op. Het is wel een man die zich overal behoorlijk laat gelden, dus Feyenoord zou wel een bijzonder type binnenhalen."

Hoewel hij momenteel lastig haalbaar is wegens zijn goede prestaties en salaris bij Shakhtar Donetsk, weet Van der Kraan nog een optie. "Pusic is mega populair bij de spelers en dat kan helpen, maar Dennis te Kloese is ontzettend naar de data aan het kijken. Hij kijkt naar de persoon, naar het karakter, maar ook naar wat mensen presenteren met welk materiaal en hoeveel kansen ze creëren. Hij doet een heel groot data-onderzoek naar elke kandidaat."

Lees meer over
Marino Pusic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties