"Klopp is wel de man van wie hij het meest heeft geleerd"

"Klopp is wel de man van wie hij het meest heeft geleerd"

In de zoektocht naar een nieuwe trainer is Nuri Sahin bij Feyenoord op de radar verschenen. De Rotterdammers zijn nog niet concreet, maar onderzoeken momenteel verder of de huidige assistent trainer inderdaad geschikt is om hoofdtrainer te worden in De Kuip. Het is in ieder geval duidelijk dat het nog wel even duurt voordat de opvolger van Arne Slot wordt gepresenteerd.

"Ze zijn hard op zoek naar een nieuwe trainer, maar willen er echt de tijd voor nemen", vertelt Martijn Krabbendam in gesprek met ESPN. "Het maakt niet uit of ze jong, oud, buitenlands of Nederlands zijn. Ze willen gewoon de best mogelijke kandidaat, dus de kans dat er een buitenlandse trainer komt is wel vrij groot. Het liefst moet hij wel wat ervaring hebben."

Maandag kwam de naam van Sahin voor het eerst concreet in de media, nadat hij al op sociale media rondging. "Hij staat inderdaad goed aangeschreven bij Feyenoord als beloftevolle coach en potentiële kandidaat. Alleen hij is pas 35, dus als hij komt moet er een goede en ervaren assistent bij komen. Zo proberen ze tot een benoeming van een nieuwe trainer te komen, maar het is niet over een week ofzo witte rook."

Sahin heeft nog weinig ervaring als hoofdtrainer, maar kon tijdens zijn spelerscarrière leren van grote namen. "Hij speelde bij Antalyaspor en werd van de ene op andere dag gevraagd of hij trainer wilde worden. Dat heeft hij best goed gemanaged. Hij heeft Alfons Groenendijk daarheen gehaald en als je Groenendijk ook over hem hoort praten, dan is hij zeer enthousiast. Hij is natuurlijk opgegroeid onder Klopp bij Dortmund en bij Real Madrid onder Mourinho."

"Klopp is wel de man van wie hij het meest heeft geleerd", vervolgt Krabbendam. "Er was een moment dat hij dreigde te stoppen met voetballen en toen is hij zich in het trainersvak gaan verdiepen. Dat heeft hem gegrepen. Hij is een jonge ambitieuze trainer en past in het profiel van wat Feyenoord zoekt. Hij doet veel bij Dortmund, maar in elk interview zegt Sahin dat hij op eigen benen wil staan. Dan ook nog het liefst in de Champions League. Feyenoord biedt hem die kans. Ik denk dat hij wel één van de belangrijkste kandidaten is. Ik weet niet wie er nog meer in beeld zijn."

Lees meer over
Sahin
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties