Feyenoord onder 19 doet zichzelf tekort

Feyenoord/Excelsior onder 19 is zaterdag met 5-2 onderuit gegaan bij NAC Breda A1. Het duel van Onder 18 met De Treffers A1 werd na tachtig minuten gestaakt. De Rotterdammers leidden toen met 0-1 via een treffer van Jon-Joost Cornelissens. Onder 15 was in eigen huis met 2-0 te sterk voor MVV C1. Voor Onder 14 leverde het thuisduel met NEC/FC Oss een 4-1 zege op. Onder 17 won vrijdag al met 0-5 bij AZ en Onder 16 komt zondag in actie bij Spartaan’ 20 B1.

DUEL ONDER 18 MET DE TREFFERS A1 GESTAAKT

Het duel tussen De Treffers A1 en Feyenoord/Excelsior onder 18 is zaterdag tien minuten voor het einde van de wedstrijd door de scheidsrechter gestaakt. De leidsman dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamers na een incident met de trainer van De Treffers. Feyenoord/Excelsior leidde op dat moment met 0-1 door een doelpunt van Jon-Joost Cornelissens.

Trainer Jan Gösgens baalde er na afloop van dat het duel in Groesbeek niet kon worden uitgespeeld. ‘Ik hoop niet dat wij straks voor tien minuten heel dat stuk weer terug moeten rijden, want het mag niet zo zijn dat wij hiervan de dupe worden. Het was voor mij een beetje onduidelijk wat er precies aan de hand was. De scheidsrechter heeft uiteindelijk op het formulier vermeld dat de trainer van De Treffers weigerde het speelveld te verlaten.’

De situatie deed zich na tachtig minuten voor toen de arbiter een speler van De Treffers met zijn tweede gele kaart van het veld stuurde. De trainer van de ploeg uit Groesbeek reageerde daarop dermate verbolgen dat ook hij van de scheidsrechter het veld moest verlaten. Toen de trainer dat weigerde, werd het duel gestaakt.

De Rotterdammers leidden op dat moment met 0-1, na een goal die al vroeg in de eerste helft was gevallen. Cornelissens stond na vijf minuten aan het einde van een goede aanval en zette O/18 knap op voorsprong. Joey van der Velden was daarna twee keer dicht bij een treffer, maar de middenvelder zag de paal beide inzetten in de weg staan.

In de tweede helft ontpopte de doelman van de thuisclub zich als de man van de wedstrijd. Feyenoord/Excelsior kreeg veel kansen, maar telkens lag de keeper van De Treffers goed in de weg. Zelfs vanaf de strafschopstip bleek de doelman niet te verslaan; Julian Agatowski mocht na een uur vanaf elf meter aanleggen maar zag zijn inzet gestopt worden.

‘Dat we zoveel kansen misten kan ook nog in ons nadeel werken’, aldus Gösgens. ‘Als we een aantal van die kansen hadden benut en het 0-3 was geweest, had het misschien meer voor de hand liggend geweest om het restant van het duel niet uit te spelen. Nu moeten we dat nog maar afwachten.’

De Treffers A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-1 (gestaakt na 80 minuten)
5’ 0-1 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart (46’ Osseweijer); Samsey, Van Oosten, Blokland, Y. van Deelen; Agatowski, Van der Velden, Blij (75’ Scholman); Toorenburg (46’ Van der Laan), Cornelissens en Berkvens.

REGELMATIGE ZEGE ONDER 15 OP MVV C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag MVV C1 met 2-0 verslagen. Op Varkenoord verdeelde het team van trainer Joop Hiele de doelpunten over beide helften. Polino Lubanzadio en Phebian James maakten de goals in het bij vlagen rommelige duel.

Met MVV ontving O/15 de nummer voorlaatst van de competitie en dat verschil tekende zich op het veld duidelijk af. De bezoekers lieten Feyenoord/Excelsior het spel maken en hielden de ruimtes klein. Dat leidde er toe dat het spel van de Rotterdammers ongeduldig was en er te snel werd gekozen voor het spelen van de lange bal.

Na een halfuur spelen kwam Feyenoord/Excelsior op voorsprong. Caner Yalamoglu bereikte Lubanzadio en de spits zorgde voor het eerste doelpunt van de middag. In het vervolg van de eerste helft creëerde O/15 nog een aantal goede kansen, maar de scherpte voor het doel ontbrak.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld: MVV werd zelden gevaarlijk op de helft van O/15 en het spel van de ploeg van Hiele was te gehaast. Er werd veel gelopen met de bal en de zijkanten, waar veel ruimte lag, werden weinig opgezocht.

Het hoogtepunt van de tweede helft was de tweede Rotterdamse treffer. De aanval werd van achteruit opgebouwd en bereikte via Djazz Manusama, die een subtiele pass in huis had, de trefzekere James: 2-0. Ook daarna kreeg O/15 nog genoeg gelegenheden om de score uit te bouwen, maar de kansen waren niet aan de ploeg besteed.

‘Het was een rommelige wedstrijd met aardige momenten’, vatte Hiele het duel samen. ‘We waren te ongeduldig en dat kwam ons spel niet ten goede. We hadden vaker moeten scoren, maar als je wint moet je daar niet over zeuren. Ik ben tevreden met de drie punten, maar het spel kan beter.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – MVV C1 2-0
31’ 1-0 Lubanzadio
50’ 2-0 James

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden (36’ Van der Hoek); Koomen, Knoester (62’ Kingsale), Yalamoglu, Ulusoy; De Vos (62’ Lenzini), Manusama (62’ Proost), James; Albertus (51’ Van der Pijl), Da Silva en Lubanzadio.

ONDER 14 MET 4-1 TE STERK VOOR NEC/FC OSS C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag op eigen veld NEC/FC Oss C2 met 4-1 verslagen. Na een moeizaam begin stelden de Rotterdammers na de rust al snel orde op zaken. Het was voor O/14 alweer de zesde overwinning in acht duels.

‘Ondanks dat we goed voetballend aan de wedstrijd begonnen, hadden we moeite om door de hechte verdediging van NEC/FC Oss heen te komen’, keek trainer Rob Kurvers terug op het duel. ‘Zij hielden de ruimtes erg klein en daar hadden we moeite mee. Omdat we geduldig op de kansen bleven wachten, hebben we uiteindelijk toch verdiend gewonnen.’

Vanaf het begin van het duel had O/14 een duidelijk veldoverwicht. Het voetbal was goed verzorgd, maar leidde niet tot kansen. NEC/FC Oss concentreerde zich vooral op de verdediging en toen de bezoekers na acht minuten na een verkeerde terugspeelbal tegen alle verhoudingen in op een 0-1 voorsprong kwamen, kwam de nadruk nog meer op het afstoppen van de Rotterdammers te liggen.

Feyenoord/Excelsior liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en bleef NEC/FC Oss onder druk zetten. In de laatste minuut van de eerste helft leverde dat de verdiende gelijkmaker op. Een afstandschot van Danny van Haaren was onhoudbaar voor de doelman: 1-1.

Het begin van de tweede helft maakte duidelijk dat de thee de Rotterdammers goed had gedaan. Na drie minuten leek het duel beslist. Eerst bracht Nilton Sonha uit een hoekschop de 2-1 op het scorebord en niet veel later maakte Jari Schuurman na een onnavolgbare individuele actie van Marlon Slabbekoorn de 3-1.

NEC/FC Oss werd door die achterstand gedwongen om de verdedigende stellingen de verlaten en kreeg via hun rappe aanvallers ook nog een aantal kansen, maar doelman Rick van der Mast slaagde erin zijn doel schoon te houden. In de laatste minuut bepaalde Jordy den Hoedt de eindstand op 4-1, door na een schot van Schuurman de rebound binnen te tikken.

Feyenoord/Excelsior O/14 – NEC/FC Oss C2 4-1