Slot verklaart opstelling en komt terug op uitspraak over Nelson

Slot verklaart opstelling en komt terug op uitspraak over Nelson

Trainer Arne Slot moest voor het eerste duel na de interlandbreak direct puzzelen met zijn opstelling. Uiteindelijk koos hij ervoor om Jens Toornstra als rechtsbuiten in te zetten en daarmee ook een basisplaats in te ruimen voor Fredrik Aursnes. Die keuze legde hij tegenover ESPN uit.

"Fredrik heeft het tot nu toe heel goed ingevuld", begon Slot, die ook voor een variant met Cyriel Dessers in de spits had kunnen kiezen. "Hij heeft meer wedstrijdritme en meer hele wedstrijden gespeeld dan Cyriel. Daarnaast ben ik heel tevreden over de manier waarop Linssen het in de spits invult. Die combinatie zorgt ervoor dat het zo is opgelost."

De positiewijziging van Toornstra vraagt om een iets andere veldbezetting. "Jens is geen echte aanvaller, maar wel een speler met veel diepgang die graag in de zestien komt. Met ook Pedersen als rechtsback, die negen van de tien keer in de rechtsbuitenpositie komt, kunnen we die positie heel goed invullen. Jens zal onze extra middenvelder moeten zijn die vaak in de zestien komt om daar gevaarlijk te worden."

Nelson
Op de persconferentie van maandag gaf Slot al aan dat Reiss Nelson een overbelastingsblessure heeft opgelopen. De opmerkelijke uitspraak dat hij de trainingen bij Feyenoord als zwaarder ervaart dan bij Arsenal, wilde de trainer nuanceren. "Ik zag inderdaad al wat ophef", haakte hij in. "Ik zeg niets over hoe Arsenal traint, maar wel hoe Nelson - die wissel stond en niet veel perspectief had - daar heeft getraind."

"Hij deed vaak mee bij het team dat de tegenstander moest nabootsen en heeft bijna geen wedstrijden gespeeld. Hier wordt hij gezien als een speler die veel moet gaan spelen. Die combinatie zorgt ervoor dat hij overbelastingsproblemen heeft. Het zegt niets over hoe Arsenal traint."

Lees meer over
Arne Slot Feyenoord Conference League 2021/2022 Reiss Nelson
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties