''Dit is voor Feyenoord echt een topavond in alle opzichten''

''Dit is voor Feyenoord echt een topavond in alle opzichten''

Feyenoord heeft er een handje van om op het Europese podium legendarische wedstrijden tegen Italiaanse tegenstanders te spelen. Na gisteren kan er weer eentje aan het lijstje toegevoegd worden: Feyenoord - Lazio Roma 1-0. Er zal nog even over nagepraat worden, al staat de uitwedstrijd tegen FC Volendam alweer voor de deur. De podcast van FC Rijnmond gaat in op de onwaarschijnlijke apotheose: hoeveel mensen hadden verwacht dat Feyenoord groepswinnaar zou worden in deze poule?

"Niet veel mensen, zeker niet nadat Feyenoord in Oostenrijk in blessuretijd onderuit ging. Dit is voor Feyenoord echt een topavond in alle opzichten. Ik geloof er wel in dat zo'n succesmoment een enorme boost kan geven aan het vertrouwen van de groep. Feyenoord is gewoon eerste geworden, staat bij de laatste zestien en speelt dus pas in maart de volgende ronde. Ik vind het een prestatie waar ik mijn petje voor afneem", aldus Feyenoord-watcher Dennis van Eersel.

Lazio Roma was duidelijk uit op 'een resultaat': een gelijkspel of een stiekeme overwinning. "Grote delen van de wedstrijd temporiseerde het ervaren Lazio de boel, speelde het zelf op balbezit en verdedigde het heel sterk. Daarmee suste het Feyenoord en het publiek ook wat in slaap. Af en toe, zeker in de tweede helft, leefde het op bij momenten met één moment in het bijzonder", zo vervolgt Van Eersel. Dat ene moment waar hij op doelt zal niet snel meer vergeten worden.

Justin Bijlow was achteraf de man van de wedstrijd. "Hij zorgde ervoor dat je in de eerste helft in leven bleef en zorgde ervoor dat de avond zich kon ontvouwen zoals-ie zich ontvouwen heeft", zo vertelt verslaggever Philip van Es. "Zonder de sleutelreddingen van Bijlow was de hele toon van deze podcast anders geweest. Laten we daar de ogen niet voor sluiten." Van Eersel plaatst zo nog een kleine kanttekening bij de terechte Hosanna-stemming die er nu is.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties