Feyenoord Europa League

Feyenoord heeft zich voor het seizoen 2022/23 geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers zijn daardoor verzekerd van zes wedstrijden in Europa. De campagne begint voor de ploeg van trainer Arne Slot op donderdag 8 september en de finale wordt gespeeld in Budapest op woensdag 31 mei.

Loting Europa League

Derde voorronde 18 juli
Play-off ronde 2 augustus
Groepsfase 26 augustus
Play-off ronde 7 november
Laatste zestien 24 februari
Kwart en halve finale 17 maart

Groepsfase Europa League
Feyenoord werd tijdens de loting gekoppeld aan Lazio Roma, FC Midtjylland en SK Sturm Graz. De Rotterdammers werden ingedeeld in Pot 2 en hadden kans op Manchester United, Arsenal en AS Roma te treffen. Het werd dus een trip naar Italië, Denemarken en Oostenrijk.

Speelschema Datum
SS Lazio - Feyenoord do. 8 september 21:00
Feyenoord - Sturm Graz do. 15 september 18:45
FC Midtjylland - Feyenoord do. 6 oktober 21:00
Feyenoord - FC Midtjylland do. 13 oktober 18:45
Sturm Graz - Feyenoord do. 27 oktober 21:00
Feyenoord - SS Lazio do. 3 november 18:45
Stand Europa League 22/23 Doelsaldo Punten
1. Feyenoord 4 8
2. FC Midtylland 4 8
3. Lazio -2 8
4. Sturm Graz -6 8
Feyenoord Europa League
Santiano Gimenez maakt de winnende treffer tegen SS Lazio en de ontlading in De Kuip was gigantisch.

Feyenoord verpulvert Shakhtar
Feyenoord won met een overtuigende prestatie van Shakhtar Donetsk met 7-1, waardoor ze voor het eerst in 21 jaar de kwartfinales van de Europa League bereikten. De Rotterdammers namen deel aan de loting voor de tegenstander in de volgende ronde op vrijdagmiddag om 13:00 uur.

copyright proshots 20231622

Feyenoord loot AS Roma in kwartfinale Europa League
Feyenoord stuit in de kwartfinale van de Europa League op AS Roma. De wedstrijden worden gespeeld op 13 en 20 april. Bij de loting op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon koppelde de Hongaarse ex-voetballer Zoltán Gera Feyenoord aan de ploeg uit Rome. Dat is een herhaling van de finale van de Conference League van vorig seizoen. Toen won de ploeg van Jose Mourinho, die nog steeds coach is.

Feyenoord is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 1-0 dankzij een doelpunt van Mats Wieffer, maar verloren de return in Rome. Het werd na een spectaculaire wedstrijd 4-1 voor de Romeinen, dat simpelweg een maatje te groot was na het inbrengen van onder meer sterspeler Paulo Dybala.