"Dessers moet zich totaal focussen op de rol van pinchhitter"

"Dessers moet zich totaal focussen op de rol van pinchhitter"

Cyriel Dessers bewees zondag opnieuw zijn waarde door als invaller de winnende treffer te maken tegen Sparta. Het was zijn derde doelpunt voor Feyenoord, en alle drie de goals vielen in de extra tijd. Ruud van Os opperde daarom dat de spits zich alleen nog maar op een rol als pinchhitter moet richten.

In de FC Rijnmond Podcast legde Van Os uit waarom. "Je moet je specialiseren in waar je goed in bent", begon hij. "Wat ik zo gek vind in het voetbal is dat er voor voetballers maar één doel heilig is: basisspeler worden. Dat is niet logisch. Kijk naar andere, beter ontwikkelde sporten. Daar zie je dat mensen zich specialiseren in het later in de wedstrijd komen. Dat is hun rol, die kennen ze en daar werken ze aan."

"Als ik Dessers was, zou ik me totaal focussen op de rol van pinchhitter", vervolgde de verslaggever. "Dat je tien, twintig minuten kan vlammen. Hij hoeft zich niet op te trainen om negentig minuten fit te zijn; hij moet twintig minuten fit zijn en daarin alles kunnen geven. Daarin blijkt hij hartstikke goed te zijn, focus je daar dan op."

Sinclair Bischop was het niet met zijn collega eens en stelde dat Dessers nog niet eens een serieuze kans als basisspeler heeft gekregen. "We beoordelen hem nu op één wedstrijd tegen RKC, maar eigenlijk moet hij vijf, zes wedstrijden de kans krijgen. Nu weten we niet of hij eerste spits kan zijn." Bischop wees als voorbeeld op Linssen, die een half jaar nodig had om zich als spits te bewijzen in het shirt van Feyenoord.

Overigens gaf Dessers direct na de wedstrijd zelf al aan geen genoegen te willen nemen met de door Van Os geschetste rol. "Tot nu toe scoor ik al mijn goals in extra tijd", zei hij toen in gesprek met ESPN. "Dan krijg je al snel het etiket van supersub, maar dat wil ik het liefst niet."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties