Dessers neemt revanche: "Na RKC heb ik een slechte nacht gehad"

Dessers neemt revanche: "Na RKC heb ik een slechte nacht gehad"

Cyriel Dessers was zondagmiddag van enorme waarde voor Feyenoord door zijn late winnende goal tegen Sparta. De opluchting bij de spits zelf was ook groot. Niet alleen omdat hij zijn team de overwinning bezorgde, maar ook vanwege zijn gemiste kansen in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

"Na RKC heb ik een slechte nacht gehad, dat kan ik wel zeggen", vertelde Dessers na zijn heldenrol aan ESPN. "Het zou eigenlijk niet mogen, maar daar heb ik wel twee, drie dagen last van gehad. Daarna heb ik de knop omgezet. Dat is het lot van een spits. Dan moet je klaar zijn om de volgende belangrijke kans erin te schieten. Vandaag heb ik goed gereageerd en me niet daardoor naar beneden laten brengen."

De vraag om het moment te beschrijven, was een lastige voor Dessers. "Ik kan het eigenlijk niet zo goed uitleggen. Ik deed helemaal niet mee aan het spel, maar ik voelde dat de bal daar ging komen. Het ging op de automatische piloot. Ik raak hem goed: zuiver en goed richting de hoek." Wat er daarna gebeurde, wist Dessers al helemaal niet meer. "Deze beelden kan ik me niet herinneren, het werd zwart voor mijn ogen", lachte hij. "Het uitvak kon ik nog net vinden."

Supersub
Zo was Dessers opnieuw belangrijk als invaller, waar zijn enige optreden als basisspeler tot nu toe geen succes was. "Tot nu toe scoor ik al mijn goals in extra tijd", zei hij daarover. "Dan krijg je al snel het etiket van supersub. Dat wil ik het liefst niet. Maar nu ben ik gewoon blij dat ik vandaag op die manier het team heb kunnen helpen. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar voor ons belangrijke punten."

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties